Viroloog Steven Van Gucht: “Cijfers zijn optimistisch, maar we mogen nu niet te snel versoepelen om vierde opstoot te vermijden”

De coronacijfers dalen verder in ons land. Zo zitten we onder de grens van 3.000 besmettingen per dag. Belangrijk volgens Viroloog Steven Van Gucht is dat we nu niet te snel verspoelen. Dat zegt hij bij HLN LIVE. Op die manier kunnen we namelijk een vierde opstoot van het coronavirus vermijden. Als we nu nog goed opletten zou reizen volgens Van Gucht mogelijk zijn in de zomer en misschien wel zonder quarantaine. 

  1. Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaatschappij”

    Verlinden wil kleinere feesten opnieuw zo normaal mogelijk laten verlopen “zonder te evolueren naar pasjesmaat­schap­pij”

    Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil tegen het einde van de maand bekijken of kleinere feesten weer in "zo normaal mogelijke" omstandigheden kunnen plaatsvinden. "We moeten bekijken of we kleinere activiteiten vrij kunnen laten plaatsvinden zonder al te veel regels, zonder mondmaskers, zonder afstand en zonder te veel cijfers in het achterhoofd te moeten houden", zo zei de CD&V-minister vanmorgen in het VRT-radioprogramma De Ochtend.