Peter Piot.
Volledig scherm
Peter Piot. © afp

Viroloog Peter Piot zelf getroffen door Covid-19: “ Ik heb mijn leven gewijd aan het bestrijden van virussen, eindelijk kunnen ze wraak nemen”

De bekende Belgische viroloog Peter Piot (71) is zelf besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Nooit eerder was hij zo zwaar ziek, getuigt hij in het weekblad Knack. “‘Ze hebben me te pakken’, dacht ik soms. Ik heb mijn leven gewijd aan het bestrijden van virussen, eindelijk kunnen ze wraak nemen." Piot waarschuwt ook voor de impact van het virus. "Zonder vaccin zullen we nooit meer normaal kunnen leven", meent hij.

8 reacties

 • Carine Gooris

  2 jaar geleden
  Top viroloog met veel ervaring. Verstandige mens die Europese aanpak wil.
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Europees aanpakken kan niet, de EU heeft niet de bevoegdheid gekregen van de lidstaten, voornamelijk de nationalistische partijen willen zoveel mogelijk alleen doen! Peter Piot gaat wel zijn werk als corona-adviseur van Europees Comissievoorziter Ursula von der Leyen weer oppikken en zich sterk inzetten op de ontwikkeling van een vaccin.
 • Christophe Loix

  2 jaar geleden
  Sommigen moeten eens gaan nadenken. Wat voorkomt momenteel het "normaal leven". Een virus, of die nutteloze lockdown? Aan wie zo wilt verder doen tot er een vaccin is, proficiat. Voor de rest van ons, mag het leven terug door beginnen gaan. Maar goed ook, dan kan iemand de vaccins van de rest nog betalen, tegen dat die er zijn.
 • Eric Leynen

  2 jaar geleden
  Daar moet ge geen viruloog voor zijn om te weten dat we niet meer normaal kunnen leven zonder vaccin
 • Geert Bernaert

  2 jaar geleden
  Dit moet nu eindelijk eens echt Europees aangepakt worden. Zelfde maatregelen zelfde bestraffingen zodat er geen verwarring is en we samen er uit geraken. Zo moet de tijd komen dat alle grenzen in Europa samen openen gaan omdat we samen dezelfde gewoontes hebben gekweekt. Ook economisch in dezelfde richting kijken. Zijn ten eerste gezondheid en ten tweede economie, die gepaard gaat met levensstandaard niet het belangrijkste item of reden om de Europese Unie op te richten??