Wetenschapper Peter Piot.
Volledig scherm
Wetenschapper Peter Piot. © Damon De Backer

Viroloog Peter Piot: “Groepsimmuniteit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

Volgens de gerenommeerde Belgische viroloog Peter Piot is groepsimmuniteit niet de juiste strategie tegen het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij gezegd in een interview met de krant La Libre Belgique. “In principe is het de oplossing”, klinkt het. “De geschiedenis bewijst het. Maar dat zou je reinste Darwinisme zijn (waarbij alleen de sterksten overleven, red.). Dat is niet aanvaardbaar. We leven in de 21ste eeuw. Je kan mensen niet laten sterven.”

50 reacties

 • Ronny Gyles

  10 maanden geleden
  De oplossing is deze incompetente zelfverklaarde regering die er geen is te beëindigen. Die moddert al van het begin, en zou beter eens luisteren naar de adviezen van de epidemologen. Deze laatsten zijn de enigen die in de Veiligheidsraad moeten zitten, al de anderen die momenteel zetelen hebben enkel financiële belangen of zijn coaches die deze brolregering geloofwaardig moeten doen overkomen. Wie houdt deze prutsers een hand boven het hoofd, net als de verliezers regeringsvorm zes?
 • Jan Boden

  10 maanden geleden
  Dat is nochtans net wat er in België gebeurd is, ze hebben de mensen koudweg laten sterven, afgesloten van hun geliefden.
 • Obi Williams

  10 maanden geleden
  Als je groepsimmuniteit wilt moet je aan zoveel procent geraken, als er geen besmettingen meer bijkomen in Zweden, hoe kunnen ze er dan aan geraken? (Hebben ook maar 20% ipv de 60 benodigde %).
 • Steven Hams

  10 maanden geleden
  Er mogen er gerust een paar miljard sterven. Veel problemen opgelost ..
 • Raoul Rouma

  10 maanden geleden
  Lap, weer een intelligente viroloog erbij. Hoeveel stuks hebben we hier eigenlijk en wat doen die indien er geen covid-19 epidemie zou zijn?