Wetenschapper Peter Piot.
Volledig scherm
Wetenschapper Peter Piot. © Damon De Backer

Viroloog Peter Piot: “Groepsimmuniteit is de oplossing, maar je kan de mensen niet laten sterven”

Volgens de gerenommeerde Belgische viroloog Peter Piot is groepsimmuniteit niet de juiste strategie tegen het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij gezegd in een interview met de krant La Libre Belgique. “In principe is het de oplossing”, klinkt het. “De geschiedenis bewijst het. Maar dat zou je reinste Darwinisme zijn (waarbij alleen de sterksten overleven, red.). Dat is niet aanvaardbaar. We leven in de 21ste eeuw. Je kan mensen niet laten sterven.”

50 reacties

 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  De oplossing is deze incompetente zelfverklaarde regering die er geen is te beëindigen. Die moddert al van het begin, en zou beter eens luisteren naar de adviezen van de epidemologen. Deze laatsten zijn de enigen die in de Veiligheidsraad moeten zitten, al de anderen die momenteel zetelen hebben enkel financiële belangen of zijn coaches die deze brolregering geloofwaardig moeten doen overkomen. Wie houdt deze prutsers een hand boven het hoofd, net als de verliezers regeringsvorm zes?
 • jan boden

  1 jaar geleden
  Dat is nochtans net wat er in België gebeurd is, ze hebben de mensen koudweg laten sterven, afgesloten van hun geliefden.
 • Obi Williams

  1 jaar geleden
  Als je groepsimmuniteit wilt moet je aan zoveel procent geraken, als er geen besmettingen meer bijkomen in Zweden, hoe kunnen ze er dan aan geraken? (Hebben ook maar 20% ipv de 60 benodigde %).
 • Steven Hams

  1 jaar geleden
  Er mogen er gerust een paar miljard sterven. Veel problemen opgelost ..
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Lap, weer een intelligente viroloog erbij. Hoeveel stuks hebben we hier eigenlijk en wat doen die indien er geen covid-19 epidemie zou zijn?
 1. Onderzoek naar mogelijk crimineel feit in Brussels ziekenhuis: 77-jarige vrouw met slipje op enkels ligt dood in bed, personeel treft man in kamer aan
  Brussel

  Onderzoek naar mogelijk crimineel feit in Brussels ziekenhuis: 77-jarige vrouw met slipje op enkels ligt dood in bed, personeel treft man in kamer aan

  Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een mogelijk crimineel feit in een Brussels ziekenhuis. Dat meldt La Capitale. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 77-jarige vrouw dood in haar ziekenhuisbed aangetroffen. Opvallend: het slipje van de bejaarde dame hing op haar enkels en in de kamer bevond zich een man, die ook zelf in het ziekenhuis lag.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.