Marc Wathelet.
Volledig scherm
Marc Wathelet. © Dieter Telemans

Viroloog Marc Wathelet trekt stevig van leer tegen coronabeleid: “Nu scholen openen is criminele beslissing”

Marc Wathelet heeft in een lange open brief stevig uitgehaald naar het coronabeleid in ons land. Dat de scholen maandag weer deels de deuren openen, noemt de Waalse viroloog ronduit crimineel. Hij vergelijkt de situatie zelfs met vrijwillige doodslag.

112 reacties

 • Nicole Dufait

  11 maanden geleden
  De enige die het bij het rechte eind heeft. Zijn alle anderen dan blind of omgekocht?
 • Guy Stanbel

  11 maanden geleden
  Mijn vrouw staat in het onderwijs, het was een kwestie niet van OF ze corona zou krijgen, maar wanneer. Ik zou oproepen aan alle leerkrachten om minister van onderwijs verantwoordelijk te houden en in gebreke te stellen voor alle miserie binnen het onderwijs en alle gezinnen die ten prooi zijn gevallen aan het wanbeleid. Tijd dat politici opdraaien voor hun opgedrongen populistisch handelen ten koste van de onderbetaalde burger!
 • Thiery Vansweevelt

  11 maanden geleden
  Waar zijn de ouders in dit verhaal Alexa Grieken? Misschien die eens sensibiliseren!! Wie laat zijn kind of tiener in deze tijden zomaar buiten rondhangen. Waar gaan die kinderen zogezegd naartoe? Ze mogen niemand zien en buiten een supermarkt is er niets is open? Verpletterende verantwoordelijkheid voor ouders, maar ho daar mag niets over gezegd worden blijkbaar. 
 • Maria Wijnants

  11 maanden geleden
  Sluit dan ook maar alle fabrieken ook de essentiële. Dan hebben jullie geen eten meer in de kast. Blijf nu toch eens realistisch ons leven gaat verder ook met CORONA. Die scholen moeten open blijven voor het welzijn van onze kinderen. 
 • Anita De Kimpe

  11 maanden geleden
  Ja ik ben busbegeleidster van kinderen bezorgder onderwijs moeten de kleuters allemaal aanpakken en vast zetten en rijden met een volle bus rond ,kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar allemaal zonder masker in een bus waar je niks kunt openzetten, vinden jullie dat nog kunnen nu het code Orange is