Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in gesprek met Daimy Van den Eede © HLN LIVE

Viroloog Marc Van Ranst: “Ik maak me grote zorgen over kerstvakantie”

Volgens viroloog Marc Van Ranst is er niet één aanwijsbare reden voor de recente stijging in de coronacijfers, al dragen de lockdownfeestjes die her en der worden ontdekt daar zeker toe bij. Dat vertelde de viroloog in een gesprek met HLN LIVE. Van Ranst waarschuwt dat de kerstvakantie een cruciale rol zal spelen in het verdere verloop van de epidemie in ons land. 

60 reacties

 • Marijke BENOIT

  2 jaar geleden
  Spijtig dat u altijd rond de pot draait. Wees eens eerlijk en meld nu eindelijk dat Werken een risico is en dat jullie bereidt zijn om nog een paar duizend doden te hebben in Januari. Beschaamd zouden jullie moeten zijn.
 • Marina Hendrickx

  2 jaar geleden
  Allemaal goed en wel. Heb er geen probleem mee om me aan de regels te houden, ik werk zelf in de zorg, en weet maar al te goed hoe belangrijk dit nu is. Maar toch zijn er nog steeds werkgevers die erin slagen om hun personeel, die perfect hun werk van thuis uit kunnen doen, eisen dat ze toch 50 % op kantoor aanwezig zijn! Ik snap niet hoe dit door de overheid wordt toegelaten, terwijl het net de overheid is die telewerk verplicht!
 • Philip Vanderhoeven

  2 jaar geleden
  Zou toch raar plots overal stijgt mensen eens vrij zijn. plus zou ie eens solidair zijn. E eens ook maand of twee op doppen staan. Hij werkt toch niet gaat maar van nieuws studio naar nieuws studio
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  En die 20% gaat het nog maar eens verknallen voor al die anderen. Dat is het gezond verstand waarop de politiekers zo graag beroep op doen maar dat helaas ver te zoeken is bij velen.
 • Kris Leynen

  2 jaar geleden
  Als viroloog zou je toch moeten weten waar het vandaan komt