Bart Schols (links) en viroloog Emmanuel André.
Volledig scherm
Bart Schols (links) en viroloog Emmanuel André. © VRT/Belga

Viroloog Emmanuel André mengt zich in debat over mondmaskers in tv-studio’s: “Concentratie CO2 zegt weinig over ventilatie”

Viroloog Emmanuel André heeft zich gemengd in de discussie over het al dan niet dragen van een mondmasker in televisiestudio’s. Nadat presentator Bart Schols van De afspraak op Canvas tweette dat het CO2-gehalte in de studio vergelijkbaar was met dat in de buitenlucht - als argument om mondmaskers tijdens interviews achterwege te laten - repliceerde André dat de concentratie CO2 in een grote ruimte weinig zegt over de ventilatie ervan.

4 reacties

 • pieter arons

  1 maand geleden
  Het gaat er om dat jullie een voorbeeldsfunctie zijn. Ik kan best geloven dat er genoeg ventilatie is en afstand en waardoor het veilig is maar hoe kan je de bevolking verplichten om maskers te dragen op het werk en overal? Wanneer je het zelf niet wilt doen?
 • Luc Peeters

  1 maand geleden
  zo maken jullie het nog maar eens onverstaanbaar voor mensen met een gehoorhandicap. Immers voor ons is LIPLEZEN een noodzakelijke ondersteuning die essentieel is om het verschil te maken tussen "horen" en "verstaan". Het is al erg genoeg dat zelfs voor duiding en informatieve programma's de ondertiteling regelmatig weg valt of erg laat komt en vol fouten staat. Ik heb het gevoel dat wij echt niet meetellen. Waarom is het volledige weerbericht nooit ondertiteld.
 • Bart Leroy

  1 maand geleden
  Groot gelijk Dr. André! Wanneer gaan onze beleidsmakers eens met specialisten inzake luchtfiltratie praten ? Ingenieurs en niet virologen ? Altijd maar rekenen op dillutie als oplossing. Luchtfiltratie is vele malen veiliger en efficiënter. Met alle respect, maar een CO2 metertje zegt niets over de gedragingen van aerosols en partikelverbindingen...Enkel een indicatie van dillutie...
 • Mark Vandebroucke

  1 maand geleden
  En de maatschappelijke voorbeeldfunctie van TV zenders dan ?
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val