Viroloog Emmanuel André
Volledig scherm
Viroloog Emmanuel André © Photo News

Viroloog Emmanuel André: “Belgen keren terug van buitenlandse vakantie, een surrealistische situatie”

Belgen die terugkeren van vakantie in het buitenland hebben allerminst een medestander in de persoon van viroloog Emmanuel André. De voormalige Franstalige evenknie van Steven Van Gucht richt zich in een tweet tot landgenoten die de kerstvakantie buiten België doorbrachten.

79 reacties

 • Ludo Strackx

  2 weken geleden
  Waar is de logica als iedereen moet houden aan zijn bubbel of knuffel kontact! Maar aan de andere kant laat men wel toe dat de vliegtuigen vol worden gepropt met vakantiegangers en luchthavens vol staan met wachtende!! Hier begaat de overheid een grote blunder en had men het moeten verbieden en een boete moeten opleggen voor diegenen die toch op vakantie zou vertrekken!
 • Gino Sinnesael

  2 weken geleden
  De enige schuldigen zijn onze regeringen die reizen niet verbieden en onze grenzen niet medisch controleren. Dit had al vanaf maart moeten gebeurd zijn! De reizigers kunnen enkel egoïsme aangewreven worden... In vele landen kom je niet binnen na een verplichte quarantaine (op eigen kosten) aan de grens en met een negatieve test. Hier moet men enkel zeggen dat men wel in quarantaine zal gaan, met de gekende gevolgen van dien...
 • Gerard Braeckmans

  2 weken geleden
  De schoolmeesterhouding van de leidende politiekers zegt veel over he beleid. Kordaat optreden! Geen getalm!
 • jean witse

  2 weken geleden
  We zouden de vakantiegangers moeten bedanken. Dank zij hun krijgen we een derde golf en tenminste een lockdown die het virus volledig afblokt nl winkels dicht, scholen dicht, bedrijven dicht , iedereen in zijn huis opgesloten. Dit is een betere situatie dan de versoepelingen die er anders zouden komen eind januari veel te vroeg waardoor we het virus weer zijn gang laten gaan. Zeker met het vaccin kun je niet meer versoepelen want iedereen gaat in de besmettingsval lopen uit naieviteit,
 • rolle DeMuyl

  2 weken geleden
  Belgen keren terug uit vakantie met in hun handbagage golf 3
 1. Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”
  PREMIUM

  Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”

  Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Nu op skireis gaan is echter niet slim, verzekeren viroloog Marc Van Ranst en professor biostatistiek Geert Molenberghs: “Op die manier breng je allerlei vreemde varianten van het virus België binnen.”
 2. Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”
  PREMIUM

  Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakan­tie: "Bang dat we het virus zullen meebrengen naar België zijn we niet”

  Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn. “Akkoord: wij zijn op reis geweest in een rode zone. Maar als we thuis waren gebleven, in België, dan zaten we óók in een rode zone, hè”, getuigt één van hen.
 3. Heisa na reportage waarin terugkerende reizigers zeggen dat quarantaine tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverantwoord degoutant en egoïstisch”

  Heisa na reportage waarin terugkeren­de reizigers zeggen dat quarantai­ne tijdens eindejaar “moeilijk” wordt: “Onverant­woord degoutant en egoïstisch”

  Er is op sociale media beroering ontstaan na een reportage in Het Journaal over de nieuwe en strengere maatregelen voor reizigers die terugkeren uit een rode zone. Zij moeten nu verplicht in quarantaine als ze daar langer dan 48 uur verbleven. Eén van de geïnterviewde koppels zei dat het “moeilijk” zou worden en een ander leek het niet van plan te zijn. Daarop volgde een storm van verontwaardiging.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug