Open Vld'ers Vincent Van Quickenborne en Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Open Vld'ers Vincent Van Quickenborne en Gwendolyn Rutten. © Photonews

Vincent Van Quickenborne scherp voor Gwendolyn Rutten: “Dit soort boodschappen doorkruist formatie-opdracht”

PolitiekVincent Van Quickenborne, fractieleider van Open Vld in de Kamer, is niet opgezet met de onthullingen die zijn ex-partijvoorzitter Gwendolyn Rutten heeft gedaan in ‘De Afspraak op Vrijdag’. Rutten zei vrijdagavond dat N-VA met Vlaams Belang in zee wou gaan voor de vorming van een Vlaamse regering vorig jaar, en ook CD&V en Open Vld mee in bad wou trekken. Volgens Van Quickenborne is Ruttens uitspraak een gevolg van “een verzuurde relatie tussen twee mensen”, zo reageerde hij in ‘De Zevende Dag’.

74 reacties

 • Roger Vanthillo

  2 jaar geleden
  Hypocrisie. Meer kan men hierover niet vertellen. Rutten en uiteindelijk iedere geïnteresseerde kende deze gesprekken. Blijkbaar was N-VA de enige partij die trachtte te luisteren naar de wil van een behoorlijk deel van de kiezers. Democratie heet dat. Maar het cordon komt de traditionele partijen vooral goed uit. Zo hoeven ze met een deel van de burgers geen rekening te houden en stijgen hun kansen voor regeringsdeelname.
 • jean Pierre Menten

  2 jaar geleden
  Mevr. Rutten was een goede voorzitster tot de verkiezingen van vorig jaar. Na de verkiezingen is zij de pedalen compleet kwijtgeraakt en ze heeft ze niet meer teruggevonden. Het gaat zelfs van kwaad naar erger. Ze reageert nu als een gefrustreerde ex-voorzitster en schaadt daardoor haar partij meer en meer.
 • jos duriau

  2 jaar geleden
  Van Quickenborne is niet blij dat de mensen weten wat er zich allemaal achter de schermen afspeeld , maakt liever de mensen blaasjes wijs.
 • Danny janssens

  2 jaar geleden
  Ik denk dat SPA en PS ook zonder Rutten bedanken voor de "eer" om de Zweedse regering te depanneren, dat hebben ze trouwens al herhaaldelijk gezegd maar blijkbaar is men potdoof in Vlaanderen. Verkiezingen zullen vooral in Vlaanderen een aantal nieuwe krachtsverhoudingen scheppen, niet dat het veel zal uitmaken trouwens want Wilmes mag zich opmaken voor een heel lange periode van regering in lopende zaken
 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  Van Quickenborne weet het wel , maar hij kan Rutten moeilijk volledig afkraken in de media ,hij weet ook wel dat ze er niets van gebakken heeft en nu slaat ze wild om zich heen, zeker niet goed voor een partij die amper 11% haalt.Haar uit de partij zetten kan misschien wel een pos zet zijn voor de OVLD , ze moeten uit het slop dat zij heeft aangericht.