De kerncentrale van Tihange in de provincie Luik.
Volledig scherm
De kerncentrale van Tihange in de provincie Luik. © AFP

Vijftigtal werknemers blokkeert toegang tot kerncentrale Tihange

Een vijftigtal werknemers heeft donderdagochtend de toegang tot de kerncentrale van Tihange, in de provincie Luik, een tijdlang geblokkeerd. De protestactie kwam er uit gezamenlijk front van de socialistische vakbond Gazelco en de christelijke bediendebond CNE.

27 reacties

 • Dieter Vandaele

  2 weken geleden
  Wanneer zullen de plannen komen voor nieuwe, Belgisch beheerde kerncentrales ? In 2050, wanneer het 50 jaar te laat is ? Ze hadden er al moeten staan... En deze in Doel en Tihange hadden al langu uitgefaseerd moeten zijn. Beste politiekers, denk aub eens een beetje verder dan de volgende 4 jaar...
 • Geert Tamsyn

  2 weken geleden
  Jean De Grande, doe maar, want hernieuwbare energie is zo veel meer dan enkel wind en zon.
 • Renée Verhoeven

  2 weken geleden
  Hernieuwbaar aankopen in buitenland? Dus onze jobs gaan verloren en komen er terug bij in Denemarken. De Denen hebben zelf helft hernieuwbaar te kort voor eigen voorziening, dus als ze nog windstroom gaan verkopen moeten ze zelf nog centrales bijbouwen, onze centrales komen ginder te staan! Goed denkwerk van groen! Ook ginder waait het niet steeds, hun productiegegevens zijn online te volgen, dagelijks 40% te kort voor eigen stroomvoorziening! En ze zullen logisch eerst voor zichzelf zorgen!
 • Karel Dillen

  2 weken geleden
  Kernenergie proper? Jawadde, nog nooit over kernafval gehoord zeker waarvan geen kat weet hoe de opslag ervan zal verlopen op lange termijn. De pfos vervuiling is momenteel een veel grotere probleem dan de CO2 uitstoot van nieuwe gascentrales. Het klimaat hebben we trouwens al om zeep geholpen.
 • Karel Dillen

  2 weken geleden
  T zal wel niet het eerste bedrijf zijn dat sluit en ze zien het aankomen dus tijd om iets anders te zoeken. Bij Renault en Ford hadden ze veel minder geluk. Trouwens in de nieuwe gascentrales kan ook deel van hen terecht.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentrale en zorgt voor politieke hoogspanning: “Er zou toch één gascentrale in Vlaanderen moeten komen”
  PREMIUM

  Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentra­le en zorgt voor politieke hoogspan­ning: “Er zou toch één gascentra­le in Vlaanderen moeten komen”

  Een maand nadat Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) de gascentrale van Dilsen-Stokkem afkeurde, trekt ze ook de stekker van Tessenderlo uit. Is het politieke sabotage of is het echt ingegeven door milieuoverwegingen? “Als een gascentrale aan alle voorwaarden voldoet, dan zullen we die écht wel goedkeuren, hoor.”