Frank Vandenbroucke (sp.a), Meryame Kitir (sp.a), Petra De Sutter (Groen), Annelies Verlinden (CD&V) en Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Frank Vandenbroucke (sp.a), Meryame Kitir (sp.a), Petra De Sutter (Groen), Annelies Verlinden (CD&V) en Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA/Ronny De Coster

Vijftien ministers en vijf staatssecretarissen: dit is de volledige regering-De Croo

Ons land heeft eindelijk een nieuwe regering. Die zal geleid worden door Alexander De Croo (Open Vld) en telt heel wat nieuwe gezichten. Er komen in totaal vijftien ministers en vijf staatssecretarissen. Hieronder vindt u hen allemaal.

162 reacties

 • Willy Bogaert

  4 maanden geleden
  Amaai   wie  gaat   dat   betalen  of  verdienen   ,zoveel    .Schandalig     om   dan  finaal allemaal  de   belastingsdruknog    te    verhogen   want  daar   kunnen  ze   zich in  profileren  met   hun  wereldvreemde   beslissingen
 • Frederik Vanduffel

  5 maanden geleden
  Hier ontbreekt een minister of is een kamervoorzitter ook lid van de regering?
 • René Mattyns

  5 maanden geleden
  Bij gebrek aan beter, en die gaan ook maar wat doen.Botsen met Europa willen ze niet, integendeel.Dus de praat voor de vaak mogen ze gerust achterwege laten.
 • Patrick Moers

  5 maanden geleden
  Het gaan leuke maanden worden.Ik gok op minstens 15 betogingen voor het einde van 2020.
 • Bob Boomer

  5 maanden geleden
  Sommige politici hebben ronkende titels en een geweldige dossierkennis, maar die dossiers moeten wel juist zijn. Hoe dikker de dossiers hoe meer foute dingen er in staan. En als je verbaal dan nog sterk bent heb je het recept om de boel in het honderd te doen draaien. Ik ben benieuwd hoe snel de jonkies in die val gaan trappen.
 1. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  67

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 2. Buitenlandse studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Buitenland­se studenten krijgen langer de tijd om hier job te vinden

  Studenten van buiten de EU die pas afgestudeerd zijn in ons land krijgen binnenkort een jaar de tijd om hier een job te zoeken. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V), dat vrijdag wordt goedgekeurd op de federale ministerraad. Nu moeten buitenlandse studenten na afloop van hun studies terugkeren naar hun land van herkomst, tenzij ze vrijwel onmiddellijk een job kunnen vinden.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"