Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Google Street View

Vijf verdachten op de vlucht na gewelddadige bankoverval in Charleroi

Vijf verdachten hebben vanmorgen een gewelddadige bankoverval gepleegd in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. Dat heeft het parket van Charleroi bevestigd. Het vijftal sloeg na de overval op een filiaal van de Waalse bank CPH op de vlucht.

 1. Start proces spectaculaire ‘tunnelroof’ in Antwerpen: daders ontsnapten omdat politie bank niet binnen kon
  PREMIUM

  Start proces spectacu­lai­re ‘tunnelroof’ in Antwerpen: daders ontsnapten omdat politie bank niet binnen kon

  Woensdagochtend staan drie Georgische mannen terecht voor de spectaculaire tunnelkraak op het filiaal van BNP Paribas Fortis in Antwerpen. Via zelfgegraven tunnels en rioolbuizen drongen de bankrovers op zondag 3 februari 2019 binnen in de kluizenzaal en maakten 27 kluizen leeg. De man die met de buit verdween, verkleed als een orthodoxe jood, is nooit gevonden.
 2. Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen, 680 vermisten levend teruggevonden

  Vorig jaar 863 onrustwek­ken­de verdwijnin­gen, 680 vermisten levend teruggevon­den

  In 2021 waren er in ons land 863 onrustwekkende verdwijningen. Daarvan is 93,6 procent opgelost geraakt en zijn dus 680 vermisten levend teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft bekendgemaakt. Om verdwijningen sneller op te lossen, heeft hij een omzendbrief gestuurd naar de parketten, de politiediensten en de Cel Vermiste Personen. Daarin staan onder meer richtlijnen rond open bronnenonderzoek via sociale media.
 3. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.