Onder meer Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal kwamen in 2020 terug naar ons land.
Volledig scherm
Onder meer Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal kwamen in 2020 terug naar ons land. © DR.

Vijf Syriëstrijders keerden vorig jaar terug naar België

Uit cijfergegevens van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse (OCAD) blijkt dat vorig jaar vijf Syriëstrijders en veertien kinderen naar ons land zijn teruggekeerd. Onder hen waren een mannelijke zogenaamde Foreign Terrorist Fighter (FTF) en vier vrouwen met negen kinderen. Vijf andere niet-begeleide kinderen werden in 2020 ook naar ons land overgebracht.

6 reacties

 • Johnny Vandewalle

  2 maanden geleden
  Voor mij mochten ze blijven waar ze waren ! Niet te begrijpen dat België deze terug met open armen op neemt en dat de werkende Belg deze nog moeten onderhouden ook.
 • Georges Van Den Brande

  2 maanden geleden
  Hou ze buiten ! Het zijn tikkende tijdbommen !
 • Bernard Loncke

  2 maanden geleden
  Dat zijn er dan weer 5 teveel waarvoor wij 'de burgers' voor de kosten en onderhoud mogen opdraaien! Meer hoef ik toch niet te zeggen!?
 • Eli Bos

  2 maanden geleden
  Welkom Lieve Vrouwkes. We weten weer waar we voor werken.
 • Diana De Wit

  2 maanden geleden
  Dat ze maar in de gevangenis blijven! Door IS gebrainwashed en dat zal zo blijven, ttz een groot gevaar voor onze gemeenschap! Hadden nooit mogen terugkomen!
 1. Twee jonge ondernemers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Twee jonge onderne­mers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Infectiologe Erika Vlieghe vindt dat er te veel wordt gezeurd over de coronamaatregelen. Dat zei ze zondag in De Zevende Dag. “Ik ga dat eens op een trui laten zetten. We moeten stoppen met te veel te zeuren”, klonk het. “Zo gezegd, zo gedaan”, dachten de twee jonge ondernemers achter het merk Flâneur. Zij brengen de wens van Vlieghe in vervulling en verkopen vanaf vandaag t-shirts en truien met de niet mis te verstane boodschap in hun webshop. “We moedigen onze volgers aan om positief te blijven en zich met positieve vibes te omringen”, vertelt Seger Scheyving.
 1. De onterecht veroordeelde Syriëstrijder: wij vonden bewijs dat Ahmed Daoudi niet is gaan vechten, maar in een ziekenhuis werkte
  PREMIUM

  De onterecht veroordeel­de Syriëstrij­der: wij vonden bewijs dat Ahmed Daoudi niet is gaan vechten, maar in een ziekenhuis werkte

  Als je Syriëstrijders moet geloven, zijn ze allemaal chauffeur of kok geweest. Gevochten hebben ze nooit, laat staan gemoord. Toen Shariah4Belgium-rekruut Ahmed Daoudi beweerde dat hij als verpleger in Syrië werkte, was er dan ook niemand die hem geloofde. Hij kreeg tien jaar cel en dreigt nu ook zijn Belgisch staatsburgerschap te verliezen. Maar een onderzoek van deze krant wijst uit dat hij de waarheid sprak.
 1. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"

 2. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park