Metiskinderen luisteren naar excuses van toenmalig Eerste Minister Charles Michel over de segregatie die de metissen moesten ondergaan. 4 april 2019.
Volledig scherm
Metiskinderen luisteren naar excuses van toenmalig Eerste Minister Charles Michel over de segregatie die de metissen moesten ondergaan. 4 april 2019. © Photo News

Vijf metissenkinderen gaan in beroep tegen vrijspraak Belgische staat

Vijf ‘metissenvrouwen’ - allemaal kinderen van Congolese moeders en Belgische vaders - gaan in beroep tegen een uitspraak van de burgerlijke rechtbank van Brussel dat de Belgische staat niet schuldig is aan misdaden tegen de menselijkheid.

5 reacties

 • lodewijk maesen

  2 maanden geleden
  als ze gelijk krijgen kunnen ze vergoeding vragen..spijtig voor hun de feiten maar sommige kinderen worden hier in belgie mishandeld of niet naar gekeken. ook rechtzaak inspannen
 • Carl Peeters

  2 maanden geleden
  Die ruiken geld. Wat hebben wij daar mee te maken. Als je geld wil verdienen span een proces in is het motto tegenwoordig.
 • Nathalie Paulus

  2 maanden geleden
  Vind ik niet meer dan correct. Onze generatie heeft hier niets mee te maken. Dat ze de ambtenaren uit die tijd die hun dit heeft aangedaan aanklagen.
 • ronny wenselaers

  2 maanden geleden
  Correcte uitspraak , waarom steeds het gerecht in twijfel trekken ? Wat hebben we er mee te maken? Stel de echte verantwoordelijke daar voor aan . Wat hebben wij als burgers, daar mee te doen .
 • Etienne Vanhoegaerden

  2 maanden geleden
  Correcte uitspraak ze moeten hun ouders en de ambtenaren aanklagen die dit gedaan hebben
 1. WEERBERICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat achtste dag in. Vandaag tot 30 graden, maar ook onweer op komst

  De hittegolf is nog niet voorbij in Vlaanderen. Het KMI verwacht vandaag en de volgende dagen nog maxima boven de 25 graden, met uitzondering van aan zee. Tot en met zaterdag blijft code geel voor de hitte van kracht. Er is echter ook weer onweer op komst. Vanaf vanmiddag en ook de komende dagen kan er lokaal veel neerslag vallen, met onweer, hagel en felle windstoten. “De zomer is nog niet voorbij, maar deze week moeten we rekening houden met verspreide regen of onweersbuien”, zegt VTM-weerman David Dehenauw.
 2. Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onderschept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft
  Play
  Antwerpen

  Groeiende trend zet zich door: ruim 35 ton cocaïne onder­schept in Antwerpse haven tijdens eerste jaarhelft

  Hoewel er tijdens de eerste zes maanden van 2022 minder cocaïne werd onderschept in de Antwerpse haven dan tijdens dezelfde periode in 2021, zet de groeiende trend zich wel verder. Door Operatie Sky was er vorig jaar namelijk een uitzonderlijk grote vangst. In totaal werd er dit jaar van januari tot en met juni 35,83 ton cocaïne in beslag genomen, blijkt uit cijfers van de douane die onze redactie kon inkijken.