NMBS
Volledig scherm
© NMBS

Vijf meldingen per dag van agressie tegen spoorwegpersoneel: NMBS start nieuw campagne

De NMBS heeft een nieuwe campagne gelanceerd tegen de agressie op trein- en stationspersoneel. De spoorwegmaatschappij kreeg vorig jaar 1.900 meldingen binnen van dergelijke agressie, flink meer dan in 2019. Met affiches in de stations en een fluitconcert vandaag in de hal van het station Brussel-Noord wil de NMBS meer respect vragen voor haar personeel.

10 reacties

 • Willy Danys

  1 maand geleden
  Dit maakt natuurlijk niks goed en is met geen geld te compenseren,maar dit personeel wordt serieus onderbetaald!!
 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  Geef die mensen een bodycam zodat ze die kunnen filmen kost toch geen stukken van mensen ?
 • Renée Schietekat

  2 maanden geleden
  Geef treinpersoneel pepperspray, en agressievelingen een zeer zware boete. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Kordaat en hard optreden.
 • jos duriau

  2 maanden geleden
  Geef dat soort mensen een hele stevige boete , wat bla bla helpt niet , in de portemonee zijn ze gevoelig.
 • Mark Klaver

  2 maanden geleden
  Keihard optreden, campagnes zijn weg gesmeten geld! Wie niet horen, wil moet voelen!
 1. Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmisdadiger en IS'er
  PREMIUM

  Hij kreeg asiel en leefde jarenlang met gezin in Willebroek. Nu is Syriër (38) ontmaskerd als oorlogsmis­da­di­ger en IS'er

  Een Syriër van 38 die in 2015 samen met honderdduizenden landgenoten zijn land ontvluchtte en in België politiek asiel aanvroeg, zit sinds vorige week in de cel. Jarenlang leefde hij met zijn gezin een ongestoord leven in Willebroek. Nu wil het federaal parket hem vervolgen voor oorlogsmisdaden en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Wie is de eerste asielzoeker die in ons land vervolgd wordt voor oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe kwamen ze hem op het spoor?
 2. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

  Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.