Siska Schoeters in 'Het huis'
Volledig scherm
PREMIUM
Siska Schoeters in 'Het huis' © VRT

Vijf jaar invallen met dagcontracten zoals Siska Schoeters: daar wordt werkgever straks voor beboet

Het bleef hangen na de passage van Siska Schoeters in het ‘Het huis’ van Eric Goens. Vijf jaar is de radiopresentatrice in het begin van haar carrière aan het lijntje gehouden met interimcontracten, zelfs toen ze al een vrt-gezicht was. “Dat ging toen zo, met interimblabla”. Boetes maken binnenkort een einde aan het misbruik van dagcontracten.

10 reacties

 • Joris Baeten

  2 maanden geleden
  Interimjobs is praktisch nooit optie vast! Je ziet het alleen al aan het aantal interimsbureaus in België. Werkgevers gebruiken het voor tempo te verhogen op het bedrijf en ideaal om verloven op te vangen. Planning vindt dit altijd handig om met zo van die flexibele werkkrachten te werken. Interimwerk is bijna altijd een vorm van verborgen discriminatie. Termijn van tijdelijke contracten niet meer wettelijk?Dan krijg je gewoon andere functie. Leve hypocriet correct België, weet je karma is ... !
 • Herwig Peeters

  2 maanden geleden
  Aan Stefaan Van Wijnsberge, ge bouwt geen enkel recht op als interimmer, evenzeer de halftime werkkrachten of flexijobbers die bij de grote winkelketens ( vb kruidvat ed) ingezet worden.  Probeer maar eens als interimmer of halftimer  naar de bank te gaan voor een lening om een huis te kopen, nada niks, geen lening,   of in uw toekomst het pensioen, het is gewoon pure uitbuiting, moderne slavernij dat interim gedoe
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  De gemeenten en de Vlaamse overheid werken ook met zo contracten 
 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  Let maar eens , als interimmer krijg je op weken waarin een feestdag valt 9 kansen op 10 dagcontracten die week. Zo moeten er geen feestdagen uitbetaald worden aan interimmers!
 • lieven de ly

  2 maanden geleden
  één van de schandalige systemen. goed voor een korte termijn maar vanaf 6 maand moeten ze je vast aannemen maar dat gebeurt nergens en werken voor een hongerloon en geen rechten.je bouwt niets op.
 1. Verzamelaars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt
  Play

  Verzame­laars bieden 8.000 euro voor kwarts die op Cookie Monster lijkt

 2. Pizzabezorger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt
  Play
  bizar

  Pizzabezor­ger schrikt wanneer aap bestelling ontvangt