Volledig scherm
© photo_news

Vijf gewonden bij ontploffing in woning in Couvin

In Mariembourg nabij Couvin, in de provincie Namen, heeft zich zaterdagavond rond 19.30 uur een ontploffing voorgedaan in een woning. Daarbij zijn drie volwassenen en twee kinderen gewond geraakt. Eén van hen is er erg aan toe. Dat hebben de hulpdiensten gemeld.

 1. Beke: “We gaan woonzorgcentra niet opnieuw sluiten”

  Beke: “We gaan woonzorg­cen­tra niet opnieuw sluiten”

  "We gaan de woonzorgcentra niet opnieuw sluiten. Bezoek moet mogelijk blijven." Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement. Er komen beperkende maatregelen, maar bewoners blijven het recht houden op bezoek en op één ‘knuffelcontact’. Daarnaast zullen de woonzorgcentra "prioritair" blijven bij het testen en worden maatregelen genomen om de uitval van personeel in te dijken. Samen met de sterke stijging van het aantal besmettingen in de samenleving neemt ook het aantal besmettingen in de woonzorgcentra snel toe.
 2. Tot tien jaar cel voor bende achter ontploft drugslabo in huis in Genkse woonwijk: “Eigenaar bracht zijn 5-jarige dochtertje en buren in groot gevaar”
  PREMIUM

  Tot tien jaar cel voor bende achter ontploft drugslabo in huis in Genkse woonwijk: “Eigenaar bracht zijn 5-jarige dochtertje en buren in groot gevaar”

  De 42-jarige eigenaar van een huis aan de Panoramastraat in Genk, waar in juli 2016 ruiten en deuren aan diggelen vlogen door de ontploffing van een drugslabo in de kelderverdieping, is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en een boete van 6.000 euro. “Hij bracht zijn 5-jarige dochtertje, dat aanwezig was op het ogenblik van de ontploffing, en zijn buren in groot gevaar”, oordeelde de strafrechter. De illegale synthetische drugs afkomstig van dat labo hadden toen al ruim een miljoen euro opgeleverd voor de goed georganiseerde bende rond de Nederlandse ‘laborant’ M.T. (52), die zelf tien jaar cel kreeg.