Fernand Huts.
Volledig scherm
PREMIUM
Fernand Huts. © Gregory Van Gansen / Photo News

“Vijf cheques van 500 euro om energiebloedbad te vermijden”: Fernand Huts lanceert opvallend voorstel. Duwt de Wetstraat het door?

PolitiekTopondernemer Fernand Huts wil zijn medewerkers maandelijks een “energiecheque” toestoppen om de dure wintermaanden te overbruggen. “Maar dan moet de federale regering dat ook wettelijk mogelijk maken”, zegt hij. Hoe denken de zeven Vivaldi-partijen, die dit weekend discreet begrotingsbesprekingen hielden, daarover? “De prioriteit is nu om mensen te helpen bij hun energiekosten, en alle voorstellen daartoe zijn welkom.”

171 reacties

 • carine mewis

  2 maanden geleden
  Mooi voorstel als hij het uit zijn eigen beurs betaalt. Enkel dan aan zijn eigen werknemers die eerlijk en betrouwbaar zijn en niet aan diegene die liegt en bedriegt
 • Mireille Van Camp

  2 maanden geleden
  Een werkgever wil zijn medewerkers iets extra wil geven om deze periode wat comfortabeler door te komen. Ik zie hier geen probleem in en uiteraard moet de overheid dit gewoon mogelijk maken, het kost namelijk niets aan de overheid. Niet iedereen is hiermee een stapje vooruit, maar het is dan ook iets tussen werkgever en werknemer. De anderen hebben er ook geen nadeel bij.
 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Gerard Teeuws, het was een eis van VLD om GSC's ook toe te kennen aan bedrijven en panelenboeren. Zo niet zou die partij tegenstemmen en zou geen meerderheid gevonden zijn om het wetsvoorstel goed te keuren. Trouwens, GSC's bestonden al jaren voordat Freya Minister van Energie werd.
 • Rogé Brouwers

  2 maanden geleden
  De man die miljardair is geworden door de subsidies van de werkende Vlaming
 • kim dewaele

  2 maanden geleden
  Misschien eerst effe beginnen met z'n personeel degelijke contracten en een degelijk loon te geven en niet steeds te werken met langdurige interim contracten
 1. Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombestrijding”
  Play
  240

  Verlinden na rellen Brussel en Antwerpen: “Politie doet aan symptoombe­strij­ding”

  Het volksfeest na de overwinning van Marokko in de achtste finales van het WK voetbal draaide in Brussel en Antwerpen uit op rellen. In een videogesprek met HLN LIVE — dat hierboven integraal te bekijken is — bedankt binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V) de politie voor “een indrukwekkende voorbereiding”, maar wijst erop dat die “voor een stuk aan symptoombestrijding doet”.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 3. IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgeschakeld zou worden bij (dreigend) stroomtekort in 2025

  IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgescha­keld zou worden bij (dreigend) stroomte­kort in 2025

  In 2025 sluiten (wettelijk gezien) alle kernreactoren in ons land. Daardoor loert een stroomtekort om de hoek, alsook het afschakelplan. Bij een (dreigend) tekort aan elektriciteit kan zo'n afschakelplan immers in werking treden. Dat gebeurt automatisch of manueel. Bij een deel van de eindafnemers wordt de elektriciteitslevering dan tijdelijk stopgezet om zo de vraag drastisch te verminderen en terug te brengen naar het niveau van het aanbod. Ontdek hier wanneer uw gemeente of straat aan de beurt zou zijn.