Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Vierde editie van "Spijbelen voor het klimaat" krijgt nieuwe route

De vierde editie van “Spijbelen voor het klimaat”, intussen door Youth for Climate omgedoopt tot “Klimaatmars voor een betere toekomst”, krijgt donderdag een nieuwe route. De mars start donderdag 31 januari aan Brussel-Noord en eindigt aan Brussel-Zuid. Dat laat de politie Brussel Hoofdstad-Elsene woensdag weten.

9 reacties

 • Yenthe Haesevoets

  4 jaar geleden
  Ik vind persoonlijk dat het gewoon onnuttig is. Oke er is wel een verandering nodig en de wereld is enorm toegetakeld. Maar waar is het begonnen... Ons als mens. Al de mensen die klagen en zeuren moeten eens rondom kijken en een nadenken. Als al die mensen zo staken. Stop dan met auto rijden, gooi geen afval meer op de grond en al dit soort zaken. Het is niet de politiek het is de mens hun schuld en wij moeten ons zelf veranderen niet de politiek.
 • RONNY DE PETTER

  4 jaar geleden
  kunnen donderdag een vrije dag van maken en terug naar school op zaterdag, kunnen ze staken zonder te spijbelen op donderdag.
 • Eida Lam

  4 jaar geleden
  Dus die minderjarige die daar staat met het "fuck me" bord. Dat vinden we allemaal normaal?
 • Peters Elie

  4 jaar geleden
  De uitdaging voor de politiekers zal erin bestaan om de verwende groene hesjes te verzoenen met de minder gegoede gele hesjes.
 • Eddy Michiels

  4 jaar geleden
  Wordt echt een belachelijke zaak. Als dit wordt toegelaten, wel dan is 1 of 2 dagen vroeger met vakantie vertrekken ook toegelaten want anders wordt er hier met 2 maten en 2 gewichten gewerkt. Maar dit circus kan snel gestopt worden. Die spijbelaars zijn onwettig afwezig, dus kindergeld stopzetten. Eens benieuwd hoe lang het dan nog gaat duren. En naar school gaan is voor de meesten echt nodig want hun verstand laat te wensen over. Want de meeste betogen enkel om niet naar school te hoeven.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Politiebaas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoonlijke redenen”
  20

  Politie­baas Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat niet verlengen om “persoon­lij­ke redenen”

  Commissaris-generaal van de federale politie Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat, dat in juni afloopt, niet verlengen omwille van persoonlijke redenen. De Mesmaeker heeft die beslissing vandaag meegedeeld aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Zijn besluit volgt na woelige weken tussen hem en zijn voogdijministers, die de politiebaas een stroeve rekrutering, ondermaatse digitalisering en moeizame strijd tegen de drugsmaffia verweten.