Steve Plusquin, uitbater van tankstation Texaco in Bilzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Plusquin, uitbater van tankstation Texaco in Bilzen. © Photo News

Vier Vlamingen over de impact van klimaatakkoord op hun sector: “Zal heel moeilijk zijn om mijn tankstation nog open te houden”

De Vlaamse regering is er gisteren dan toch uitgeraakt. Met een naar eigen zeggen ‘realistisch ambitieus’ klimaatakkoord wil ze tegen 2030 de uitstoot verlagen met 40 procent in plaats van de eerder vastgelegde 35 procent. Het zwaartepunt van het compromis ligt bij de woningen, de vergroening van het wagenpark en de landbouw. Vier Vlamingen over de verwachte impact op hun sector.

165 reacties

 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Het zal zo een vaart niet lopen. Alle internationale verkeer moet ook nog kunnen voorzien worden van brandstof. Want omdat gekke ministers belgen verplichten om elektrisch te rijden. Wil dat nog niet zeggen dat al de grens arbeiders ook mee overschakelen. En er rijden vele Polen en Roemenië op onze wegen en dat zal voorlopig niet veranderen en zij kopen hun nieuwe wagen in het land van herkomst. Goedkoper en vervuilend. Zo als nu onze wagens. Zouden zijn volgens sommige.
 • Luc Verryckt

  3 maanden geleden
  Ik vraag mij af hoe men al die elektrische auto's gaat opladen in straten waar er nu al een tekort aan parkeerplaatsen is, laat staan parkeerplaatsen waar men een auto kan opladen. Iedereen naar de enkele openbare laadpalen waar men dure elektriciteit krijgt? Tiketjes trekken aan de laadpalen, en iedereen verplicht zijn auto onmiddellijk te verplaatsen als hij opgeladen is? Wekker zetten in het midden van de nacht om op tijd te zijn als het jou beurt is? Dat wordt Chaos en geweld, en criminelen
 • Thi Meu

  3 maanden geleden
  Inkrimpen van de veestapel = meer import uit zuid amerika !!! Zeer slim die groene jongens
 • Hilde

  3 maanden geleden
  En pas in 2024 kunnen we er iets aan veranderen, nog even tanden bijten.
 • Jo Demey

  3 maanden geleden
  Sinds de industriële revolutie is de uitstoot pijlsnel de lucht ingegaan, wie pakken ze keihard aan de kleine burger. 2024 zal diezelfde burger eens keihard nva en vld aanpakken.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. 1 op de 5 jonge bestuurders kruipt maandelijks onder invloed van drugs achter het stuur

  1 op de 5 jonge bestuur­ders kruipt maande­lijks onder invloed van drugs achter het stuur

  De voorbije twee jaar is het aantal jonge bestuurders (18 - 34 jaar) dat toegeeft maandelijks onder invloed van drugs met de wagen te rijden gestegen van 11 tot 19 procent. In twee op de drie gevallen combineren ze drugs met alcohol, wat het risico op een ongeval exponentieel vergroot. Ook het gebruik van lachgas gaat in stijgende lijn. Dat blijkt uit de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête van het Vias Institute.