Twitter KNMR
Volledig scherm
© Twitter KNMR

Vier opvarenden gered van vissersboot voor kust Zeebrugge

Voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist is omstreeks middernacht het Nederlands vissersvaartuig 'Zeeland' in de problemen geraakt door een technisch defect. Vier opvarenden werden geëvacueerd met de NH90-reddingshelikopter.

 1. Bedrag onbetaalde kilometerheffing-boetes buitenlandse vrachtwagens fors opgelopen
  16

  Bedrag onbetaalde kilometer­hef­fing-boe­tes buitenland­se vrachtwa­gens fors opgelopen

  Terwijl het openstaande bedrag aan kilometerheffing-boetes aan vrachtwagenchauffeurs uit eigen land tussen 2019 en 2020 is gedaald, is het openstaande bedrag aan boetes aan buitenlandse transportfirma's fors gestegen, meldt Vlaams Belang in een persbericht. Voor Franse en Nederlandse vrachtwagens op één jaar tijd zelfs met 130%. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Volksvertegenwoordigster Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Zij wil een kordatere aanpak.
 2. Met dank aan Telegram: wilde complottheorieën over de dood van Jürgen Conings

  Met dank aan Telegram: wilde complotthe­o­rieën over de dood van Jürgen Conings

  “Ik geloof er niks van”, klonk het zondagnamiddag, luttele uren nadat Jürgen Conings dood teruggevonden was. “Ze hebben hem al eerder gevonden en meegenomen om te ondervragen. Toen ze hem niet meer nodig hadden, is hij vermoord en hebben ze zijn lijk daar neergelegd!” Het is maar één van vele complottheorieën die de ronde doen onder zijn fans. Daar worden zelfs fake nieuwsberichten van HLN.BE voor gemaakt en via Telegram verspreid.