Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Vier op de tien Belgen zeggen niet met werkgever over stress en werkdruk te kunnen praten

Vier op de tien werknemers hebben het moeilijk om te praten met hun baas over stress en werkdruk. Dat blijkt donderdag uit een bevraging van preventiediensten Mensura en Certimed bij 1.000 werknemers en 511 werkgevers.

10 reacties

 • Hilde Peeters

  1 maand geleden
  in werkelijkheid veel meer. Kan je zo niet werken daar is de deur.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  En de meeste vertrouwenspersonen gaan toch alles biechten bij de baas.
 • Fatima

  1 maand geleden
  En dat tot 67 jaar volhouden.
 • Axel Marckx

  1 maand geleden
  Wanneer je bij je baas klaagt over te hoge werkdruk, krijg je te horen dat je beter moet leren plannen. Of dat je moet leren neen zeggen... behalve tegen opdrachten van je baas zelf natuurlijk. En zo schuift je baas de schuld van die hoge werkdruk in je eigen schoenen, waardoor het risico op stress of burn-out vertienvoudigt. Dat is kort samengevat wat er op vele plaatsen misloopt.
 • stephan Maris

  1 maand geleden
  Eigen fout, enkel een compressor moet zich druk maken. Je gaat je toch niet afjagen zeker voor die 45 % die je krijgt. En als je dan 5 blikken bier wil kopen moet je er nog 6 betalen ook. Stress? Why?
 1. Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”
  Tielt

  Man (42) die politie beschoot met pijl en boog, kampt met psychische problemen: “Hij herinnert zich niet veel meer”

  Jurgen V. (42), de man uit Tielt die vorige week de politie beschoot met pijl en boog en zich daarna urenlang verschanste in z'n woning, blijft een maand langer in de cel voor poging tot moord. De veertiger werd intussen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de Gentse gevangenis. “Door overmatig alcoholgebruik wist hij niet meer wat hij deed”, zegt zijn advocate.