Vier LGBTQ+-jongeren vertellen over het belang van de Antwerp Pride
Volledig scherm
PREMIUM
Vier LGBTQ+-jongeren vertellen over het belang van de Antwerp Pride © Photo News/rv

Vier LGBTQ+-jongeren over het belang van de Pride: “Ik heb jaren aan een stuk de Koran bestudeerd en homoseksualiteit kan wél in de Islam”

It’s Antwerp Pride time!  Na drie jaar coronastilte pronken de Antwerpse straten weer in alle kleuren van de regenboog. De vijftiende Antwerp Pride is een fenomenaal feest, maar evenzeer een niet mis te verstane boodschap van LGBTQ+-personen. Onze reporter ging in gesprek met vier deelnemers: Sacha (30) - trans vrouw -, Joppe (24) (die/hen), Juul (19) (die/hen) en Abdel (28) - moslim en homo. “Na 12 jaar Antwerpen woon ik terug op de boerenbuiten in Beringen… en geloof me, Limburg is not ready. Bij een avondje uit, zie ik de bomma van hier tegenover nogal kijken (lacht).”

22 reacties

 • Jan Verheyden

  2 maanden geleden
  Mensen die het belang van de pride niet begrijpen worden zelf niet geconfronteerd met uitsluiting of homo haat. Dat de pride ook een feest is moet kunnen.
 • karin verwimp

  2 maanden geleden
  Er kan veel meer volgens de koran dan men de Moslims wijs maakt. Maar een groepje machtswellustelingen profiteert van het gebrek aan kennis van de koran van velen om hen een hoop zever met blaaskes wijs te maken. Men mag zelfs varkensvlees eten. Op voorwaarde dat je het varken zelf gekweekt, grootgebracht en geslacht hebt. En ja, ik schrijf "koran" opzettelijk met een kleine letter. Net zoals bijbel. Omdat ik godsdienst in het algemeen verfoei vanwege alle miserie die het veroorzaakt.
 • Wim Labuche

  2 maanden geleden
  mensen die niet willen dat we denken in hokjes gaan zelf hokjes maken. Snappen wie snappen kan. Laat gewoon mensen zijn wie zijn. Ongeacht wie ze zijn. Laat mensen gelukkig zijn. Laten we 1 hokje maken de mens.
 • Patrik De Weirdt

  2 maanden geleden
  Iedereen heeft recht op een eigen geaardheid maar ik stel me wel vragen bij het nut van de Gay Pride parade. Er bestaat toch immers ook geen Hetero Pride parade. Voor velen is de Gay Pride parade een toonbeeld geworden van de excessen die er in de LGBTQ+-gemeenschap bestaan.
 • Eric Servaes

  2 maanden geleden
  Geen problemen met homo s wel integendeel. Maar dat carnavaleske is me wat te veel. Ook voor vele homoseksuelen trouwens die zich niet vereenzelvigen met die carnaval. Wat me wel tegen de borst stoot is die woke idiotie en de newspeak daarrond ( bvb zeg niet vrouw maar persoon met vagina of met baarmoeder!!). Daar die ik NIeT aan mee.
 1. Het Steen in Antwerpen wint Onroerenderfgoedprijs 2022 ondanks felle kritiek
  Antwerpen

  Het Steen in Antwerpen wint Onroeren­derf­goed­prijs 2022 ondanks felle kritiek

  Het Steen in Antwerpen heeft de Onroerenderfgoedprijs 2022 gewonnen. Opvallend, gezien de nieuwe moderne grijze aanbouw aan het iconische gebouw eerder felle kritiek opwekte. “De herbestemming van het Steen zorgt dat het gebouw een nieuw elan heeft gekregen. Het monument is nu op laagdrempelige wijze open voor iedereen, ook voor de minder mobiele bezoeker”, zei Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, vrijdagavond tijdens de uitreiking.