Frank Mallentjer, Claudy Vanwalleghem, Sarah Wandels en Linda Debois zitten nog steeds met vragen over de beslissing om AstraZeneca enkel toe te dienen aan mensen van 56 of ouder.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Mallentjer, Claudy Vanwalleghem, Sarah Wandels en Linda Debois zitten nog steeds met vragen over de beslissing om AstraZeneca enkel toe te dienen aan mensen van 56 of ouder. © Photonews/RV

Vier lezers uiten hun bezorgdheid over AstraZeneca, professor geeft duiding: “Ik voel me een tweederangsburger”

De beslissing om AstraZeneca enkel toe te dienen aan mensen van 56 of ouder, blijft vragen oproepen. Wat als je 21 bent en er al één kreeg? En wat als je al een trombose hebt gehad? Vaccinoloog Isabel Leroux-Roels (UGent) probeert de ­bezorgdheden van vier lezers weg te nemen. “Mensen verwachten een nulrisico, maar dat bestaat niet.”

69 reacties

 • Robert Swillen

  4 maanden geleden
  Onze regering en virologen hebben in paniek en om het goedkoopste vaccin AZ gekozen . Zonder de gevolgen te overzien , indien zij dit een goed vaccin vinden is er geen probleem om zich zelf te laten vaccineren met dit vaccin. Laat de mensen de keuze om zelf te kiezen.
 • eduard janssens

  4 maanden geleden
  Ze liggen te goochelen met leeftijden ,men moet met goede en klare verklaring komen wie niet en wie wel en waarom ik wacht !!!
 • linda Hofkens

  4 maanden geleden
  Geef het AZ vaccin aan degenen die het willen, zorg dat de anderen Pfizer of Moderna (en binnenkort Curevac) kunnen hebben. Wij mogen geen tweederangsburgers zijn, we betalen belastingen waarmee de vaccins betaald worden dus ik betaal, ik bepaal.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Het is nu overduidelijk dat vanaf een bepaalde leeftijd en niet behorende tot het clubje vips of bv ge van geen tel meer bent. De beleidsmakers vergeten hierbij dat het die mensen zijn die er voor gezorgd hebben dat er steeds geld in de staatskas kwam. Zijn wij dan niet meer waart dan een risico-vaccin of worden wij nu te duur voor de staatskas.
 • Frankie Albert Goethals

  4 maanden geleden
  Elk medicijn, elke narcose kan dodelijke nevenwerkingen hebben. Niet iedereen reageert gelijk op medicatie, narcose en vaccins. De kans is verwaarloosbaar klein dat u sterft aan de vaccinatie met AZ. Trouwens kraai niet te vroeg Victoria, het J&J vaccin zal dezelfde nevenwerkingen hebben. Beide zijn op identieke wijze samengesteld met dezelfde kenmerken. Over enkele maanden zal men ook hier weer twijfelen.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.