Simon Bachelet
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Bachelet © RV

Vier agenten voor rechter nadat opgepakte festivalganger (26) sterft aan overdosis: “Toen hij zijn hoofd in het toilet stak, hebben we eens gelachen”

14 juli 2016. De 26-jarige Simon vertrekt met zijn vrienden naar het Dour-festival, een vijfdaags feest. Een dag later belandt Simon in een politiecel, onder invloed van LSD. Zijn toestand gaat snel achteruit. Enkele uren later sterft hij in het ziekenhuis. Een overdosis volgens de autopsie. Maar dat is buiten de raadkamer van Henegouwen gerekend, die heeft beslist - vijf jaar na de feiten - dat de betrokken politieagenten zich moeten verantwoorden voor Simons dood voor de rechtbank. Dat meldt La Dernière Heure.

  1. Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschoppende brandweerlui op betoging zorgpersoneel

    Directie Brusselse brandweer dreigt met sancties tegen relschop­pen­de brandweer­lui op betoging zorgperso­neel

    De directie van Brandweer Brussel is niet te spreken over een aantal brandweerlui die dinsdag hebben deelgenomen aan de betoging van het zorgpersoneel in Brussel. Die betoging tegen de verplichte vaccinatie in de sector, verliep luidruchtig en woelig en de politie moest traangas inzetten toen het aan het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke tot duw- en trekwerk kwam met de politie. De Brusselse korpsleiding dreigt met sancties tegen de Brusselse brandweerlui die bij de incidenten betrokken waren.