Videobeelden tonen mysterieus lichtverschijnsel boven Vlaanderen: “Geen ufo, maar de lancering van een satelliet"

Het Belgische UFO-meldpunt ontving gisterenavond heel wat meldingen, berichten en foto’s van een ongewoon lichtverschijnsel dat plotseling boven Vlaanderen was verschenen. De oorsprong van het lichtverschijnsel bleek geen ufo te zijn, maar wel de lancering van de aardobservatiesatelliet Landsat 9, zo stelt het meldpunt gerust. 

 1. Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”
  Gistel/Oudenburg

  Eigenaar betrapt man die paard met tuinslang vastbindt: “Wou hij haar verminken en is het dezelfde dierenbeul als de vorige keer?”

  In Gistel is opnieuw een van de paarden van Paul Vanhixe en Sibylle Arix vastgebonden door een onbekende. Nadat vorig jaar al een veulen werd geviseerd, betrapte Paul dit keer een man die een tuinslang rond de hals van merrie Spot had geknoopt, om haar aan een bovenbalk van het schuilhok vast te leggen. “Ik heb hem nog met de wagen achtervolgd, maar toen liep hij de velden in”, zegt Paul (57). “Mijn grootste vrees is dat er een paardenbeul rondloopt.”
 2. Zou het dan toch? Amerikaanse overheid komt met rapport over 120 incidenten met ufo’s
  PREMIUM

  Zou het dan toch? Amerikaan­se overheid komt met rapport over 120 incidenten met ufo’s

  “Wat was dat? Wow, ze zijn met een hele vloot!” Eind deze maand presenteert de Amerikaanse overheid een grootschalig onderzoek naar incidenten met ufo’s, en de eerste bevindingen zijn al uitgelekt. Spannende tijden, voor sceptici én ‘believers’. Gezichtsbedrog, geheime tests van de Chinezen of dan toch een bezoekje van intelligent buitenaards leven? Een overzicht van wat we al (mogen) weten.
 1. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  234

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. De grootste mysteries van Hollywood (deel 4): aliens, affaires en afpersing, de belangrijkste theorieën over de dood van Marilyn Monroe
  PREMIUM
  Celebrities

  De grootste mysteries van Hollywood (deel 4): aliens, affaires en afpersing, de belangrijk­ste theorieën over de dood van Marilyn Monroe

  Nooit opgeloste verdwijningen, sinistere communes en bizarre moorden: Hollywood is een vat vol geheimen. Deze zomer duikt HLN in de meest opvallende mysteries van het land van glitter en glamour. Deze week: de doodsoorzaak van Marilyn Monroe leek zonneklaar te zijn: zelfmoord. Maar de verdwijning van een rood dagboekje roept vragen op. En wat is dat met die aliens?