Videobeelden tonen mysterieus lichtverschijnsel boven Vlaanderen: “Geen ufo, maar de lancering van een satelliet"

Het Belgische UFO-meldpunt ontving gisterenavond heel wat meldingen, berichten en foto’s van een ongewoon lichtverschijnsel dat plotseling boven Vlaanderen was verschenen. De oorsprong van het lichtverschijnsel bleek geen ufo te zijn, maar wel de lancering van de aardobservatiesatelliet Landsat 9, zo stelt het meldpunt gerust. 

 1. IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrijven? Of organiseert het gemeentebestuur zelf een lichtspektakel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  IN KAART. Mag ik vuurwerk afsteken in mijn straat tijdens oudejaar? Gaat de politie boetes uitschrij­ven? Of organi­seert het gemeentebe­stuur zelf een lichtspek­ta­kel? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Vuurwerk tijdens eindejaar is een jaarlijks twistpunt in quasi elke Vlaamse gemeente. Waar mag je vuurpijlen de lucht in knallen en waar niet? Riskeer je een boete als je illegaal vuurwerk afschiet? Zal de lokale politie erop controleren en eventueel boetes uitschrijven? Wij vroegen het in 284 gemeenten.
 2. Minister Crevits neemt extra maatregelen om sluiting kinderopvanginitiatieven op te vangen

  Minister Crevits neemt extra maatrege­len om sluiting kinderop­vangi­ni­ti­a­tie­ven op te vangen

  De Vlaamse regering neemt extra maatregelen om lokale besturen en ouders te ondersteunen bij de sluiting van kinderopvanginitiatieven. Zo zullen er voortaan niet enkel subsidies zijn voor noodopvang als het gaat over een sluiting door handhavingsmaatregelen, maar ook bij sluitingen om financiële redenen of overmacht. Ook de periode waarin kinderen elders tijdelijk opvang kunnen krijgen, wordt verlengd van 6 tot 18 maanden. Dat zegt minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) bij VTM Nieuws.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.