Volledig scherm
© Infrabel

VIDEO. Zo roekeloos gedragen we ons aan overwegen: bijna helft Belgen negeerde afgelopen zes maanden verkeersregels

De afgelopen zes maanden heeft 46 procent van de Belgen de verkeersregels aan overwegen genegeerd, bijvoorbeeld door het rode licht bewust te negeren of onder de slagboom te kruipen. Nog eens 14 procent deed in die periode aan spoorlopen. Dat blijkt uit een studie van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Die lanceert nu een nationaal actieplan “Railspect” om gevaarlijk gedrag aan het spoorwegdomein aan te pakken, met steun van de overheid, de spoorwegpolitie en Securail.

92 reacties

 • Christiaan De Baets

  2 jaar geleden
  @willy verbeeck, Liever 10 min te moeten wachten dan levenslang verminkt of morsdood te zijn hoor, mijn keuze is zeer snel gemaakt aangezien een trein niet op 1 meter kan stoppen blijf ik wel veilig wachten tot het licht op groen staat!
 • willy verbeeck

  2 jaar geleden
  Ik begrijp wel WAAROM ze het doen, de slagbomen gaan dicht en je moet bijna 10 minuten wachten voor er echt een trein aankomt!!!!!
 • Otto-Jan Rongewaard

  2 jaar geleden
  Zo roekeloos gedragen we ons niet alleen aan overwegen, maar in het verkeer algemeen. Regels zijn gemaakt voor de anderen.
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Al de overtreders 2 weken rijverbod. Wat ze doen is levensgevaarlijk!!!
 • m m

  2 jaar geleden
  Er is geen respect meer voor regels bij de huidige generatie. In de jaren 60 was er veel minder verkeer, maar wel heel veel controle op de weg. De toenmalige Rijkswacht was alom aanwezig. Heden is er ontzettend veel verkeer op onze wegen, maar is het toezicht van politiediensten op het algemeen gedrag der weggebruikers nagenoeg onbestaand. Falende politiek!
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht