.
Volledig scherm
. © videostill

VIDEO: Twitter verontwaardigd over Wouter Van Besien (Groen) die verkeersregels aan zijn laars lapt op de fiets

Verkeersveiligheid is een speerpunt voor Samen, het verbond van Groen en sp.a. Maar in een filmpje dat viraal is gegaan, is te zien hoe een fietsende lijsttrekker Wouter Van Besien zich schijnbaar weinig aantrekt van de verkeersregels. "Ik geef toe dat ik liever wel eens iets afsnijd in plaats van twee keer voor een rood licht te moeten wachten", vertelt Van Besien aan onze redactie.

489 reacties

 • Liliane Brosens

  3 jaar geleden
  Schijnheiligheid troef, wat moet dat dan voor de rest zijn, en die wil dan burgemeester worden in Antwerpen.
 • Jan Wuyts

  3 jaar geleden
  Liever geen commentaar/uitleg Van Besien. Je hebt gewoon een heel slecht voorbeeld gegeven aan alle andere fietsers. Vooral voor de jongste onder ons, voor wie het verkeersreglement al zo moeilijk is en die dus voor het voorbeeld van de "grote mensen" volgen. Fout, fout, fout.
 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Van Besien ge bent gezien. En wie zat er in het stoeltje? Mieke Vogels? Of is ze er uit gevallen?
 • Wilfried Vanden Berg

  3 jaar geleden
  Eerst ZWAAR in de fout gaan,en dan de schuld op iemand anders schuiven? Doet me denken aan zijn voorganger Vogels,iedereen met de fiets naar het werk,maar zijn haar broek gaan verslijten met een dikke wagen alle dagen naar Brussel. Groen de partij van de onkunde ,en de partij om alleen maar geld uit de mensen te zuigen. Verder kunnen ze NIKS .
 • Walter Claeys

  3 jaar geleden
  Wat een pretentie, nietwaar? Ja, wij lappen de verkeersregels aan onze laars en dat jullie zich daaraan ergeren lappen wij ook aan onze laars want wij zijn his royal majesty the king of the world Van Besien op zijn stalen ros!
 1. Professor Devroey ziet heil in hotelquarantaine voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Professor Devroey ziet heil in hotelqua­ran­tai­ne voor wie corona krijgt: “Idealiter worden die mensen tijdelijk bij hun gezin weggehaald”

  Volgens Dirk Devroey, decaan Geneeskunde en Farmacie aan de VUB, is het sluiten van de grenzen momenteel de meest eenvoudige oplossing om nieuwe geïmporteerde gevallen van het coronavirus te vermijden. Bovendien zou het geen slecht idee zijn om in ons land een hotelquarantaine in te voeren voor burgers die hier besmet geraken met Covid-19. Dat zei hij maandagvanavond in Terzake.
 2. LIVE. Aantal coronadoden VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Oxford-wetenschappers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  LIVE. Aantal coronado­den VS overtreft Amerikaans dodental WO II - Ox­ford-wetenschap­pers werken aan aangepast vaccin tegen ‘mutanten’

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is