VIDEO. Student toont Faroek beelden van klunzige dieven op de vlucht: “Hun armen zo vol gestapeld dat ze alles lieten vallen”

‘Faroek’ gaat op zoek naar twee jonge mannen die in de nacht van 10 op 11 februari hebben ingebroken in een elektrozaak in Gent. Ze zijn duidelijk herkenbaar op bewakingsbeelden van binnen de zaak, en een student kon hen ook filmen met z’n smartphone terwijl ze wegvluchtten.

 1. Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleverancier energie tot 12 maanden

  Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleve­ran­cier energie tot 12 maanden

  De stijgende gas- en elektriciteitsprijzen hebben niet alleen een grote impact op de factuur van gezinnen en bedrijven. Ze brengen ook enkele leveranciers in financiële moeilijkheden. Klanten van leveranciers die over de kop zijn gegaan, krijgen Fluvius toegewezen als noodleverancier voor zestig dagen. Op initiatief van Andries Gryffroy (N-VA), Robrecht Bothuyne (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) trekt het Vlaams Parlement die termijn nu op naar twaalf maanden voor gezinnen.
 2. IMC vraagt advies over boosterprik voor jongeren

  IMC vraagt advies over booster­prik voor jongeren

  De ministers van Volksgezondheid hebben de Hoge Gezondheidsraad gevraagd tegen het weekend een advies af te leveren over de boosterprik voor 12-plussers. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) woensdag na afloop van de vergadering. "Ik stel voor om met een 'informed consent' te werken, zodat we het op vrijwillige basis kunnen aanbieden", aldus Beke. In het Vlaams Parlement riep de CD&V-minister het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) ook op snel klaarheid te scheppen over de boosterprik voor jongeren.
 1. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

  Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

  "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.