Peumans, hier uiterst links, wilde eerst zelfs niet bij de Limburgse N-VA-kopstukken aan tafel zitten tijdens de persvoorstelling.
Volledig scherm
Peumans, hier uiterst links, wilde eerst zelfs niet bij de Limburgse N-VA-kopstukken aan tafel zitten tijdens de persvoorstelling. © BELGA

VIDEO. Jan Peumans boos over lijstvorming N-VA Limburg, en dat laat hij duidelijk merken

N-VA Limburg heeft vandaag haar lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei officieel voorgesteld. Steven Vandeput trekt de Vlaamse lijst, terwijl Zuhal Demir lijsttrekker voor de Kamer is. N-VA heeft momenteel zowel in de Kamer als in het Vlaams parlement vijf zetels. De voorstelling van de kopposities werd echter overschaduwd door het vertrek van Vlaams parlementslid Grete Remen. Vlaams parlementsvoorzitter en lijstduwer Jan Peumans toonde zich op de persconferentie not amused.

11 reacties

 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  Er is nog plaats bij het Vlaams Belang als hij koen is!!! Een van de weinige N-Va politici waar ik nog begrip voor heb.Ook ivm ontslagpremie Vlaams Parlement wou hij niet.
 • Lisette Theunis

  3 jaar geleden
  Iemand zoals Grete Remen gaat nogal eens terecht lijnrecht tegen de partijstandpunten van de NVA in. De enorme groei van de e-commerce heeft idd. ook een negatieve kant. Jammer dat ze nu haar plaats moet ruimen voor het partijbelang..
 • Guido neerinckx

  3 jaar geleden
  Ik heb steeds meer en meer het gevoel dat Peumans met NVA in de verkeerde partij gezeten heeft.Figuren zoals Bracke,Dedecker,Donné,Francken,De Wever horen niet thuis in de leefwereld van Peumans.Straks gaan ze hem ook nog afserveren zoals ze met Bourgeois gedaan hebben(enterrement de luxe !).
 • Hendrik Goris

  3 jaar geleden
  Omdat hij er straks niet meer bij is? Tsja, niemand krijgt altijd zijn zin. Het is mooi geweest voor Peumans, hij was een goede voorzitter.
 • robrecht Peeters

  3 jaar geleden
  dan maakt de Peumans binnenkort zijn droom waar en wordt hij burgemeester van een of ander Waals boerendorp. Zijn wedde in vergelijking met wat hij nu binnenrijft als Vlaams parlementsvoorzitter scheelt wel een slok op een borrel jenever....
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  161

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.