Video: Dieven maken 600.000 euro aan juwelen buit in enkele minuten tijd

Drie dieven hebben voor maar liefst 600.000 euro aan dure sieraden gestolen uit een juwelenfabriek in Nederland. Wellicht waren ze goed op de hoogte, want de mannen wisten precies waar ze moesten zijn. En toch gaat het mogelijk om Belgen. De politie van Mechelen is een onderzoek gestart.

 1. Regering klopt loonakkoord af: lonen stijgen niet bovenop index, wel ruimte voor premie tot 750 euro
  Politiek

  Regering klopt loonak­koord af: lonen stijgen niet bovenop index, wel ruimte voor premie tot 750 euro

  Het kernkabinet van de federale regering is het eens geraakt over een verzoeningsvoorstel om de loononderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers uit het slop te trekken. Dat vernam onze politieke redactie en bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo (Open Vld). In het voorstel kunnen de lonen voor werknemers in de privésector de komende twee jaar niet stijgen bovenop de index. Om toch nog een extraatje te voorzien, komt er zoals vorig jaar wel een consumptiecheque.
 2. Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeestje: "Dit was een ongeluk”
  Oostende

  Mannen schreeuwen onschuld uit na fatale overdosis GBL op seksfeest­je: "Dit was een ongeluk”

  Drie mannen, die 2 jaar geleden aanwezig waren op een seksfeestje in Oostende, riskeren tot 2 jaar cel voor schuldig verzuim. Volgens het parket belden ze veel te laat de hulpdiensten op, toen een vierde aanwezige een overdosis GBL binnenkreeg. Voor de dealer, die de drugs leverde, werd 30 maanden gevangenisstraf gevraagd. “Dit heeft niemand gewild”, vertelden de beklaagden.