VIDEO. De Wever over Kris Peeters op Europese lijst: “Wat een droevig einde”

“De kiezer zal mij ooit wegsturen.” Daar is N-VA-voorzitter Bart De Wever van overtuigd en dat vertelt hij in ‘Alloo Bij’. De Wever zegt dat elke politieke carrière een beetje droevig eindigt, en ziet in Kris Peeters daar een levend voorbeeld van. “De Romeinen zouden gezegd hebben: ‘Ga naar huis, laat uw bad vollopen en zet uw aderen open”, haalt De Wever uit.

44 reacties

 • Hilde Heddebauw

  3 jaar geleden
  Je eigen gedachten over iemand uiten via een uitspraak van een dode Romein die niet meer kan reageren... en jezelf op die manier uit de wind zetten.
 • niki peeters

  3 jaar geleden
  De reportage net gezien. Een typisch narcistisch karakter die van iedereen verwacht en probeert te verkomen dat we hetzelfde als hem denken en gedragen. Mooie pr neergezet door zijn media training, maar uiteindelijk nog steeds een gevaar voor ons prachtig landje.
 • marcel mampaey

  3 jaar geleden
  hier gaan we weer de uitspraken van Bart de Wever worden weer uit hun context gerukt en alle nva haters springen erop .wie goed naar hem geluisterd heeft zal de humor en de zelfspot toch wel gehoord hebben. een groot mens .
 • Patrick Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Zegt de man die hetzelfde doet met Geert Bourgeois
 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  Men maakt een drama van deze uitspraak maar tussen de lijnen door zegt hij dat ook hetzelfde hem te wachten staat. Mooie gemaakte reportage en hij heeft verstandige uitspraken gedaan. Je kan er voor of tegen zijn maar hij speelt een paar klassen hoger dan de meeste politici en partijgenoten. Hadden we zulke politici 25 jaar geleden dan was de schuldenberg nooit zo groot geworden en waren de Vlamingen niet elke keer de pineut geweest.
 1. Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"

  Topman Comité I wijst naar extreem­rechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevon­den?"

  “Als Jürgen Conings Mustafa had genoemd, zou het anders zijn gelopen.” Dat vertelt Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I, dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten, in een explosief interview met het magazine ‘Wilfried’. Hij zegt dat sommigen binnen de Belgische staat er baat bij hebben “extreemrechts te promoten” en hij noemt Filip Dewinter een spion van de Chinezen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.