Yasin Gül komt in opspraak door een filmpje uit december 2017.
Volledig scherm
Yasin Gül komt in opspraak door een filmpje uit december 2017. © rv

VIDEO. CD&V zet Yasin Gül uit de partij omdat hij dweepte met extreemrechtse Grijze Wolven

CD&V heeft Yasin Gül uit de partij gezet omdat hij in een filmpje zijn sympathie voor de Grijze Wolven, een extreemrechtse en ultranationalistische Turkse beweging, liet blijken. De man van Turkse afkomst moest een van de Limburgse kopstukken voor de Vlaamse verkiezingen worden. Gül was tot voor kort schepen voor Groen in Heusden-Zolder. Beke haalde hem binnen als stemmenkanon bij de Turkse gemeenschap.

47 reacties

 • Ingrid Charlier

  3 jaar geleden
  Screent de CD&V hun kandidaten dan niet voor ze ze op hun lijsten zetten.
 • diane colman

  3 jaar geleden
  Ja de dubbele nationaliteit afschaffen... maar dat komt nooit ter sprake ik vraag me af WAAROM ik zou ze laten kiezen Belg of ??? en niet meer op 2 paardjes spelen... maar als ik goed begrepen heb zijn de kieslijsten al gedrukt en Yasin staat er op... hoe gaan ze dat oplossen....
 • Daniel Meuleman

  3 jaar geleden
  Schaf gewoon die dubbele nationaliteit af en die problemen zijn opgelost. Dan staan er ook geen Turken of Marokkanen op de lijsten zoals nu het geval is.
 • chris delanghe

  3 jaar geleden
  Turkije kan wat mij betreft met Erdogan vierkant de boom in. Dàt hier is Belgie!!! Als het hier niet goed is kunt ge beter direkt verhuizen naar turkije waar het veel beter is om te leven. Iedereen kontent. En ge kunt uw boeltje daar gaan uitvechten.
 • van den eeden maria

  3 jaar geleden
  Toch een mooie slogan op die affiche van hem. Echter zijn bedoelingen voor Vlaanderen en Limburg geeft hij te kennen in dat filmpje. Zet zo iemand het land uit terug naar zijn geliefde Turkije. Trouwens al die Limburgse Turken die op straat komen voor hun dictator zou men dadelijk een ticket moeten geven naar hun eigenlijke thuis. Dubbele nationaliteit niet op een lijst dus Almaci.
 1. Groen komt met aanbevelingen voor kinderopvang: 5 kinderen per begeleider en betere arbeidsvoorwaarden

  Groen komt met aanbevelin­gen voor kinderop­vang: 5 kinderen per begeleider en betere arbeids­voor­waar­den

  Groen komt met eigen aanbevelingen voor de aanpak van de crisis in de kinderopvang. Volgens de oppositiepartij gaan de voorstellen die de meerderheidspartijen aan het opstellen zijn niet ver genoeg. Parlementsleden Celia Groothedde en Björn Rzoska stellen dat de huidige norm van 8 of 9 kinderen per begeleider drastisch omlaag moet naar 5 kinderen per begeleider en er dient ook fors geïnvesteerd worden in de sector.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 1. Leidt combinatie van stijgende coronacijfers en start van festivalseizoen tot nog meer besmettingen? “Gevaar niet veel groter dan op privébijeenkomst”

  Leidt combinatie van stijgende coronacij­fers en start van festival­sei­zoen tot nog meer besmettin­gen? “Gevaar niet veel groter dan op privébij­een­komst”

  Net nu het festivalseizoen opnieuw op gang is getrokken, krijgen we alweer af te rekenen met een nieuwe coronagolf. Moeten we vrezen voor een sterkere stijging van de cijfers? Viroloog Marc Van Ranst stelt alvast gerust: “De festivals spelen zich grotendeels af in openlucht, waardoor er niet per se meer overdracht zal zijn dan op een privébijeenkomst.” Toch blijven enkele basismaatregelen belangrijk, klinkt het.
 2. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
  Play
  De Kroongetuigen

  PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

  In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.