VIDEO. 12.500 of 20.000? Hoe tel je het aantal betogers op een klimaatmars?

In verschillende Belgische steden kwamen vandaag zowat 30.850 jongeren op straat om te demonstreren voor het klimaat. Het grootste aantal deelnemers zakte af naar Brussel, voor de vierde klimaatmars op rij. Daar verzamelden zo’n 12.500 jongeren aan het Noordstation. Maar hoe telt de politie zo’n massa? 

5 reacties

 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  Belachelijk ,dat kun je zo niet tellen zo een massa dan kun jer er gemakkelijk een paar duizend verkeerd zijn. Dat is hetzelfde met die enquêtes ze hebben het aan een duizend Belgen gevraagd en hebben ze ineens de mening van alle Belgen .Flauwekul is dat.
 • Lot Claeys

  3 jaar geleden
  Zeker dat het geen 30.851 zijn? Ik heb nog nooit meegemaakt dat men op die manier bericht over betogingen. Moeten we per se geloven dat het brosbetogen zich handhaaft? Neen: het kalft af en dat is logisch.
 • Roger Willems

  3 jaar geleden
  Waarom krijgen we dan geen luchtbeelden waar de hele reutemeteut te zien is, we krijgen deze tijd nog maar weinig tot geen betrouwbare info, en al zeker niet meer van de media.
 • marc werbrouck

  3 jaar geleden
  De jeugd moet terug naar school! Dan gaat de les aardrijkskunde onze helden duidelijk kunnen aantonen dat België zo klein is dat op een normale wereldglobe de naam België niet eens geschreven kan worden. En daarna rekenen op het programma om te zien hoeveel windmolens er moeten draaien zonder dat er enige wind is. En hoeveel zonnepanelen er moeten komen en hoeveel dit gaat kosten voor hun ouders.
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  12500 vandaag.. Dat is minder dan de helft van 2 weken geleden. Dus eind februari horen we niks meer en is de hype verdwenen. En och ja dan begint toevallig de krokusvakantie...