Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © VTM NIEUWS

Vicepremier Van Quickenborne: “40 procent van horecazaken controleert onvoldoende op Covid Safe Ticket”

Volgens vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) controleert 40 procent van de horecazaken hun klanten niet voldoende op het Covid Safe Ticket (CST). “Men moet niet alleen de applicatie scannen, maar ook de identiteitskaart controleren om te zien of mensen met hun eigen pas rondlopen.” De vicepremier roept burgemeesters dan ook op om strenger toe te zien op de naleving van de maatregel. Dat liet hij weten tijdens een interview met VTM NIEUWS.

  1. De Kock officieel verdacht van betrokkenheid bij dood Dean, recent contact in Nederland ondervraagd

    De Kock officieel verdacht van betrokken­heid bij dood Dean, recent contact in Nederland onder­vraagd

    Dave De Kock (34) wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van Dean Verberckmoes (4). Het lichaam van de kleuter werd uiteindelijk op basis van zijn aanwijzingen gevonden, bevestigt de Nederlandse politie. In het Nederlandse Koudekerke is de bewoner ondervraagd van een huis waar De Kock zaterdag langs geweest is. Mogelijk gaat het om een ex-gedetineerde waar hij samen mee opgesloten zat.
  2. Morgen coördinatievergadering tussen Belgische en Nederlandse speurders over onderzoek rond Dean

    Morgen coördina­tie­ver­ga­de­ring tussen Belgische en Nederland­se speurders over onderzoek rond Dean

    De Belgische en Nederlandse speurders houden woensdag een coördinatievergadering om het onderzoek rond de ontvoering en de dood van de vierjarige Dean Verberckmoes af te stemmen, maar het is nog te vroeg om te beslissen waar de 34-jarige Dave De Kock zal berecht worden. Daarvoor moet er eerst duidelijkheid zijn over waar het slachtoffer omgekomen is, zo werd vernomen bij het Belgische gerecht.