Viceprimier Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
Viceprimier Vincent Van Peteghem (CD&V). © BELGA

Vicepremier Van Peteghem uit kritiek op Van Ranst en op “valse noot” in communicatie regering

“Het zou beter zijn mochten de experten met één stem spreken”, zegt minister van Financiën en vicepremier voor CD&V, Vincent Van Peteghem, in De Zondag. Hij verwijst daarmee naar viroloog Marc Van Ranst die in onze krant aankondigde dat we nog zeker twee maanden moeten wachten op versoepelingen. Ook heeft Van Peteghem kritiek op de communicatie van de regering van de afgelopen week. De vicepremier vindt het verder “tijd voor een uitgewerkt exitplan”.

235 reacties

 • Anneke Brusselmans

  2 maanden geleden
  Altijd maar kritiek op van Ranst maar hij heeft toch weer maar gelijk hè . Door wie zitten we nu weer met dat Britse virus ah ja tuurlijk de luxe paarden hier die toch op verlof moesten gaan ondanks de rode zones ondanks dat er is gevraagd het niet te doen . De meeste mensen houden zich aan regels zodat we allemaal terug naar ons oude leven kunnen . En weer zijn die slachtoffer van de paar die hun van niks iets aantrekken . Het mag wel gaan stoppen nu want dit gaat zo niet verder
 • Luc Janssens

  2 maanden geleden
  Stap uit de regering als je vindt dat de regering waar je zelf deel van bent niet juist communiceert. En na het lockdownfeestje bij OVLD zou De Croo thans als eerste moeten opstappen. Na zijn kindertuinopmerking die uiteindelijk uiting gaf van het zelf niet kennen van een begrotingstabel als gewezen minister van Financiën zou dat ook maar normaal zijn.
 • phil smedts

  2 maanden geleden
  Diit valt onder voor de zoveelste maal politiek populair willen zijn door gebakken lucht en mooie praatjes te verkopen. Helaas voor hem begint de kiezer deze populariteitstaktieken stilaan te doorzien, en vertrouwt men eerder iemand die weet waarover hij spreekt dan de zoveelste politicus die weer eens zijn kop op TV wil zien komen.
 • André Van Elslande

  2 maanden geleden
  Dat de politiekers zelf eerst beginnen met éénleiderschap om via de media de mensen in te lichten. Te veel ministers van gezondheid die hun zeg willen hebben en bewijs van onbekwaamheid tonen om te beslissen en veranwoordelijkheid te dragen.
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  De meelopers (cvp) zoeken aandacht top de kap van specialisten die meer in de media komen dan zijzelf. Zoj moeten meer rekening houden met de wetenschap dan hen lief is.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king