Een vrouw legt een alcoholtest af.
Volledig scherm
Een vrouw legt een alcoholtest af. © Foto Goossens

Vias: “Aantal dronken bestuurders in weeknachten ligt schrikbarend hoog”

Het aantal bestuurders dat tijdens weeknachten positief blaast, ligt verontrustend hoog. Dat stelt het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid Vias. Met 10,7% ligt het zelfs drie keer zo hoog als tien jaar geleden.

27 reacties

 • raf peeters

  1 jaar geleden
  @Marla Morgan,van dat glaasje wijn ga je niet gevaarlijk rijden?.Mis,nooit blijft het bij "1 glaasje" wijn maar vaak 2 en 3 en tussen haakjes ,12% alcohol heeft dat "glaasje" wijn en zeer zeker gaat het invloed hebben op rijgedrag.Neem je plaats achter stuur heb je nul alcohol te drinken,de reactietijd bij 1 glas wordt al zodanig verlengt dat het een kwestie is van tijdig stil te komen of iemand overhoop te rijden (studie's aan univ Duitsland)
 • Frans Van Hoyweghen

  1 jaar geleden
  Ze hebben gemakkelijk praten ze worden gebracht en terug afgehaald en als ze toch eens gepakt worden krijgen ze toch niets.
 • Christiaan Bruynseels

  1 jaar geleden
  Hoeveel politie controles heb ik gehad in de 40 jaar dat ik rijd?.........1keer, juist 1 keer! Zegt dit niet genoeg over politie aanwezigheid op de weg? Hoeveel meer zatlappen gaan ze pakken als controles niet opgedreven worden NUL. Politie komt steeds ter plaatse na ONGEVAL GEBEUREN.
 • Mario Tersago

  1 jaar geleden
  Net zoals elke, zinnige mens pleit, meer controles! Nultolerantie mag (weliswaar 0,1 of 0,2) voor mijn part wel. Het gaat om verkeersveiligheid. Alcoholintoxicatie, in een machine met +100 pk en +1 ton aan metaal, hoort niet, punt. Daar hoef je toch geen tekening bij?
 • Patrick Van Assche

  1 jaar geleden
  Nultolerantie staat gelijk met politiestaat en dictatuur.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag