Volledig scherm
© Gregory Van Gansen

Viapass eist concrete verbeteringen van Satellic

Kilometerheffing De raad van bestuur van Viapass heeft vanavond aan Satellic concrete verbeteringen gevraagd om files en wachttijden in de toekomst te vermijden, aldus een persbericht van Viapass. De invoering van de kilometerheffing verliep allesbehalve vlekkeloos. Toch stelt Viapass vast dat "het systeem over het algemeen naar behoren" werkt. De tolinkomsten van 135.000 voertuigen werden met succes geregistreerd.

 1. Coronacommissaris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

  Coronacom­mis­sa­ris adviseert heropening horeca op te schuiven naar midden mei: “Beter niet te snel gaan”

  Coronacommissaris Pedro Facon gaat het Overlegcomité, dat zich normaal woensdag over de coronamaatregelen buigt, adviseren de cafés en de restaurants ten vroegste midden mei te heropenen. Tot nu toe was de verwachting dat uit eten gaan of een glas gaan drinken op 1 mei weer mogelijk zou worden. "We kunnen nu beter niet te snel gaan", zegt Facon in een interview met De Tijd. Ook viroloog Marc Van Ranst zegt dat 1 mei “onmogelijk” wordt.
 2. Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartementen volledig uitgebrand
  Play
  Opwijk

  Zware brand in Opwijk onder controle: acht appartemen­ten volledig uitgebrand

  Tientallen mensen zijn vrijdagnamiddag getroffen door een zwaar drama in het centrum van Opwijk. Alsof ze van papier waren gemaakt vernielde een vlammenzee op nog geen tien minuten tijd maar liefst acht appartementen. Verschillende gezinnen kwamen van het ene op het andere moment op straat te staan. Voorlopig is het onduidelijk wat de toestand van de ondergelegen flats is. Het enige goed nieuws: er vielen gelukkig geen slachtoffers bij de hevige brand.
 1. Explosie verwijdert wegversperring waar auto op knalde
  Play

  Explosie verwijdert wegversper­ring waar auto op knalde

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren