TikTok, waar miljoenen mensen dansjes delen, is minder onschuldig dan het lijkt.
Volledig scherm
PREMIUM
TikTok, waar miljoenen mensen dansjes delen, is minder onschuldig dan het lijkt. © tiktok

Via TikTok geef je niet alleen je dansmoves prijs, waarschuwt Staatsveiligheid

Je installeert best geen TikTok op apparaten die je gebruikt voor je werk, of waarop gevoelige informatie staat. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op basis van informatie van de Staatsveiligheid.

19 reacties

 • Roel Mick

  5 dagen geleden
  De dag dat U een iPhone kocht en Google gebruikte ben je al uw privacy kwijtgeraakt. Amerikaanse bedrijven zoals Apple, Visa, Mastercard, Facebook,.. weten alles van U. En daar wordt niet over gesproken.
 • Cris Verwilligen

  7 dagen geleden
  Moet lachen. FB, Whatsapp en Google professioneel? Heb er nooit van gehouden omdat die teveel gegevens willen hebben en ons gedrag willen sturen met 'gerichte' boodschappen. FB weet ik zo direct geen alternatief behalve de telefoon, voor Whatsapp en google ben ik overgeschakeld naar Signal en een andere zoekmachine a la duckduckgo en met een goede adblocker heb ik quasi geen reclameboodschappen meer.
 • Attila Fejer

  1 maand geleden
  En warom zou dat een probleem zijn, in Belgie zijn wij toch overal gevolgd door de slimme camera's ?!
 • Koen Van Hessche

  1 maand geleden
  iedereen met een gsm/tablet/pc wordt bespioneerd. Of er nu wel of geen TIKTOK op staat, dat maakt niet uit. Wie er meer over wil weten moet maar eens enkele van Edward Snowden zijn filmpjes bekijken.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  En dat is hen duidelijk in het oor gefluisterd door de Trump veiligheidsdiensten die een soor van heilige oorlog tegen China voeren.Amerikaanse bedrijven zoals Facebook en Google zullen minstens evenveel data verzamelen, zijn daarvoor al veroordeeld, en hebben meer impact op ons leven, waarom wordt daar niet voor gewaarschuwd ?
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'