Volledig scherm
© Vertommen

Verzoening bij De Lijn mislukt, maar christelijke en liberale vakbonden staken morgen niet mee

De verzoeningsvergadering tussen de directie van De Lijn en de vakbonden over het sociaal conflict in Vlaams-Brabant is mislukt. Dat is vernomen bij onderhandelaars van de christelijke en de liberale vakbond. De staking in Vlaams-Brabant wordt voortgezet. Het socialistische ACOD had eerder al gedreigd om in heel Vlaanderen een stakingsactie te organiseren als de onderhandelingen niets zouden opleveren. Dat is nu “niet meer te vermijden”, zegt federaal ACOD-secretaris Rita Coeck. Het ACV zegt de voorkeur te geven aan het sociaal overleg en zal niet meestaken, net als de liberale ACLVB. Directeur-generaal van de Lijn Roger Kesteloot vindt dat de staking “alle redelijkheid te boven” is.

40 reacties

 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Ikke ikke ikke en de rest kan stikken.Repect voor de chauffeurs want ik heb geen wagen.
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Dan inderdaad maar naar Nederlands model : de staatsdiensten naast die van de privé. Dat geeft een beetje concurrentie en dat is vaak gezond.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Wat verandert deze staking? Antwoord : we zijn nu zeker dat er geen bus komt. Niets dus.
 • franky eliano

  1 jaar geleden
  Waarom bestaat die christelijke vakbond eigenlijk nog, die doen niks die durven niks enkel geld van hun leden binnenrijven en meedoen met de politiek
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  En dan willen ze ons uit onze auto halen ! Zo gaat dat niet lukken.
 1. Zonnepaneelbezitters kunnen vanaf juli overtollige zonne-energie verkopen aan Decathlon

  Zonnepa­neel­be­zit­ters kunnen vanaf juli overtolli­ge zon­ne-ener­gie verkopen aan Decathlon

  Particulieren met zonnepanelen kunnen vanaf 1 juli hun overtollige zonnestroom aan sportketen Decathlon leveren. Decathlon koopt die energie aan 4,5 eurocent per kilowattuur, ongeveer vijf keer minder dan het nettarief. Dat project werd maandagvoormiddag uit de doeken gedaan tijdens een persmoment in de Decathlon-winkel van Evere in aanwezigheid van federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen).
 2. Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeenschap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerderheid moeilijk”
  PREMIUM
  29

  Slangen op maandag. “Niet de hele joodse gemeen­schap maakt het te bont: een minderheid maakt het de meerder­heid moeilijk”

  Afgelopen weekend heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever het record 'op eieren lopen' op scherp gesteld. Vanuit de imposante Mechelse Nekkerhal werd zijn nieuwjaarsspeech gestreamd naar de thuiszittende militant. Met de grootst mogelijke voorzichtigheid maakte De Wever enkele pirouettes rond de affaire-Kucam en de rol van goudhaantje Theo Francken in de affaire.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech