Assuralia-CEO Hein Lannoy (rechts) met Philippe Godin, burgemeester van het zwaar getroffen Pepinster.
Volledig scherm
Assuralia-CEO Hein Lannoy (rechts) met Philippe Godin, burgemeester van het zwaar getroffen Pepinster. © BELGA

Verzekeraars bezorgen 1.000 getroffen gezinnen tijdelijk onderkomen na noodweer

BinnenlandMeer dan duizend gezinnen uit de door overstromingen getroffen steden en gemeenten hebben met de hulp van hun verzekeraar een tijdelijke huisvesting gevonden. Dat meldt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen aan Belga na een rondvraag bij zijn leden.

7 reacties

 • Steven Capiot

  1 maand geleden
  Mensen snappen precies niet goed hoe een verzekeringsbedrijf functioneert. Het is bij wet bepaald (en gecontroleerd door FSMA) dat een verzekeraar geen winst haalt uit de premies die het ophaalt. Die dienen louter om schades mee uit te betalen en de werkingskosten van het bedrijf te dekken. Verzekeraars maken winst in de periode tussen premie-inning en schade-uitbetaling. Dan investeren ze die middelen en hebben daar een return on investment op. Op die manier laten ze de economie ook nog draaien
 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  U wordt het bijna tijd dat de rode kruis rekening waar 30 miljoen op gekomen is wordt open gezet om lokale verenigingen te ondersteunen om hun werking materialen aan te kopen. Want het is toch de bedoeling dat het rode kruis enkel een doorgeef Luik zou zijn en niet de beheerder van dat geld. Anders zijn we in België verkeerd bezig. Elke vereniging die een factuur kan voor leggen zou uit die pot vergoed moeten worden ook voor noodwoningen aan te schaffen.
 • nicole desseyn

  1 maand geleden
  De mensen daar zullen de rekening wel gepresenteerd krijgen verzekeringen denken enkel aan winst en over de uitbetaling van de schade zullen ze vele jaren achteruit schuiven denk aan Ruisbroek velen hebben nooit een cent gezien van de verzekering!
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  De politiek houd zich stil. Geen hulp van daar te verwachten. Het rode kruis lacht in stilte om hun aangespekte bankrekening. En de verzekeraars zijn naarstig aan het rekenen hoeveel deze krisis hun zal opbrengen aan premieverhogingen. Over uitbetalingen praten we wel in 5 jaar van nu.
 • Yasper Raes

  2 maanden geleden
  “Dienstverlening” van de verzekeraars. Ik houd mijn hart al vast voor de volgende aanrekening van mijn brandverzekering.
 1. Na het Rode Kruis is het leger kop van Jut in rampgebied: “We zijn er wel, maar je ziet ons niet altijd”
  PREMIUM

  Na het Rode Kruis is het leger kop van Jut in rampgebied: “We zijn er wel, maar je ziet ons niet altijd”

  Terwijl de vrijwilligers blijven binnenstromen in de gebieden die getroffen werden door de overstromingen, heerst er ook frustratie. Eerst was het Croix-Rouge de Belgique - de Franstalige evenknie van het Rode Kruis - kop van Jut. Ze waren volgens tal van burgemeesters “afwezig”. En nu krijgt ook het leger diezelfde kritiek. Maar is die terecht? “We hebben zeer specifieke taken en zijn momenteel aan het werk op 15 locaties. Maar de mensen zien ons enkel als ze rechtstreeks met ons werk geconfronteerd worden", klinkt het bij Defensie.
 2. Op stap met de plunderpatrouille in Pepinster: “Ze stelen zelfs terwijl ze zogezegd helpen opkuisen”
  PREMIUM

  Op stap met de plunderpa­trouil­le in Pepinster: “Ze stelen zelfs terwijl ze zogezegd helpen opkuisen”

  Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. "Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp."