Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld). © BELGA

Verwarring aan grenzen: Belgen mogen Frankrijk niet binnen voor familiebezoek en winkelen, burgemeester van Sluis reageert verrast

Onze regering laat sinds vandaag familiebezoeken en winkelen in onze buurlanden weer toe. De toelating geldt echter niet voor Frankrijk, waar alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan, meldt Buitenlandse Zaken. Door de verwarrende situatie werden heel wat Belgen teruggestuurd aan de Frans-Belgische grens. Toch werd ook in Nederland verrast gereageerd op de Belgische aankondiging.

175 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Het volstaat om het Frans nieuws op TV te volgen... Daar wordt alles herhaald en herhaald en herhaald. Hier gaan de restaurants en de café's morgen pas open. Op internet vind je ook info. Pas 15 juni voor Belgen die willen shoppen of voor het plezier familie wilt bezoeken.
 • Carlo Verstappen

  3 jaar geleden
  Iedereen is verbaast en begrijpen het niet, ik zou verbaast zijn moest alles op wieltjes lopen en onze regeringsleiders allemaal op één rij zouden staan, dan zou ik pas verschieten, en niet te vergeten deze mensen moeten ons land leiden.
 • Roger Declercq

  3 jaar geleden
  Heeft De Crem hier misschien gelogen? Hij zou gesprekken gevoerd hebben met onze vijf buurlanden. Dan toch niet met Frankrijk blijkt nu.
 • Mario Adams

  3 jaar geleden
  Het geklungel blijft maar duren. En van een Europese 'Unie' kan men zeker niet spreken. Het is een falend/gefaald systeem dat ons miljarden heeft gekost, opdat diegenen die aan de top zitten hun zakken zouden kunnen vullen.
 • Isabel da Silva

  3 jaar geleden
  Onze heren en dames ministers hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien . Een telefoontje met hun kollegas uit de buurlanden was blijkbaar wat veel gevraagd . Nog maar een Belgenmop bovenop al die andere waarheden .
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Esthetische artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenlandse - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”
  PREMIUM

  Estheti­sche artsen zien lelijke gevolgen van goedkope - vaak buitenland­se - operaties: “Helft van tijd moet ik andermans werk corrigeren”

  “Vorige week heb ik vijf transplantaties uitgevoerd. Drie daarvan waren correcties.” Haarspecialist Bijan Feriduni - die in zijn kliniek in Hasselt heel wat gewone én Bekende Vlamingen over de vloer krijgt - trekt aan de alarmbel: wie naar goedkope oorden trekt voor helmboswuivende kapsels, heeft 80 procent kans om met problemen terug te keren. Ook andere cosmetische artsen moeten veel nazorg geven. Wat loopt er juist mis?
 3. Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  Buren en school in shock nadat man ex-vrouw, baby en kleuter met bruut geweld om het leven brengt: “Er was wel eens wat gestommel, maar nooit slaande ruzie”

  In een appartement aan de Houtmolenstraat in Pelt heeft een man (37) zondagavond een vrouw (31) en haar twee kinderen (een kleuter van 4 jaar en een baby van 7 maanden) gedood, waarna hij op de vlucht is geslagen. De dader werd later op de avond dood teruggevonden, zo bevestigt het parket. De directrice van de school van een van de twee overleden kindjes, reageert in shock: “Het meisje was voor velen een vertrouwd gezichtje.”