Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Franse agent aan de Belgisch-Franse grens in Rekkem (archiefbeeld). © BELGA

Verwarring aan grenzen: Belgen mogen Frankrijk niet binnen voor familiebezoek en winkelen, burgemeester van Sluis reageert verrast

Onze regering laat sinds vandaag familiebezoeken en winkelen in onze buurlanden weer toe. De toelating geldt echter niet voor Frankrijk, waar alleen essentiële verplaatsingen zijn toegestaan, meldt Buitenlandse Zaken. Door de verwarrende situatie werden heel wat Belgen teruggestuurd aan de Frans-Belgische grens. Toch werd ook in Nederland verrast gereageerd op de Belgische aankondiging.

175 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  Het volstaat om het Frans nieuws op TV te volgen... Daar wordt alles herhaald en herhaald en herhaald. Hier gaan de restaurants en de café's morgen pas open. Op internet vind je ook info. Pas 15 juni voor Belgen die willen shoppen of voor het plezier familie wilt bezoeken.
 • Carlo Verstappen

  2 jaar geleden
  Iedereen is verbaast en begrijpen het niet, ik zou verbaast zijn moest alles op wieltjes lopen en onze regeringsleiders allemaal op één rij zouden staan, dan zou ik pas verschieten, en niet te vergeten deze mensen moeten ons land leiden.
 • Roger Declercq

  2 jaar geleden
  Heeft De Crem hier misschien gelogen? Hij zou gesprekken gevoerd hebben met onze vijf buurlanden. Dan toch niet met Frankrijk blijkt nu.
 • Mario Adams

  2 jaar geleden
  Het geklungel blijft maar duren. En van een Europese 'Unie' kan men zeker niet spreken. Het is een falend/gefaald systeem dat ons miljarden heeft gekost, opdat diegenen die aan de top zitten hun zakken zouden kunnen vullen.
 • Isabel da Silva

  2 jaar geleden
  Onze heren en dames ministers hebben zich weer eens van hun beste kant laten zien . Een telefoontje met hun kollegas uit de buurlanden was blijkbaar wat veel gevraagd . Nog maar een Belgenmop bovenop al die andere waarheden .
 1. De impact van strengere voorwaarden: pak minder kleuters mag rechtstreeks door naar lagere school

  De impact van strengere voorwaar­den: pak minder kleuters mag recht­streeks door naar lagere school

  Het aantal vijfjarige kleuters dat voldoende aanwezig was in de Nederlandstalige kleuterscholen om rechtstreeks door te mogen naar de lagere school is vorig schooljaar sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Een en ander heeft te maken met de strengere voorwaarden die ingevoerd werden met de leerplicht voor vijfjarigen. Ouders hielden door de coronacrisis hun kind allicht sneller thuis, reageert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.