RV
Volledig scherm
© RV

Verwarrende term “mogelijk overstromingsgevoelig” verdwijnt uit waterwetgeving

Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie. Zo verdwijnt de verwarrende term "mogelijk overstromingsgevoelig".

11 reacties

 • Jeroen Van Dijck

  3 dagen geleden
  Het probleem is vooral dat deze info pas duidelijk word bij het ondertekenen van de definitieve akte en bijgevolg de kopers niets anders kunnen dan deze info te aanvaarden. Verplicht makelaars deze info ondertekend te laten voorlichten bij iedere compromis met gratis opshorting
 • Jef Van De Plas

  3 dagen geleden
  In de vallei van de Aa in Turnhout zijn nog verfkavelingsplannen, die dreigen door de strot gedrukt te worden door varia financiëel belang Even verder is de Aa deze week inderdaad voor de zoveelste maal nog eens overstroomd. Ik hoop dat ze dit onzinnige plan snel afvoeren.
 • Farid Azuzzi

  5 dagen geleden
  met zo'n partijen aan het roer kun je nog eeuwen doorgaan ..
 • erwin hagar

  5 dagen geleden
  misschien kan men ophouden met overstromingsgebied of overstromingsgevoelig gebied vol te bouwen of te verkavelen....
 • Pekes stoemp

  5 dagen geleden
  nog beter zou zijn dat wonen in overstromingsgebied onmogelijk gemaakt zou worden... waarom zouden mensen zich dit willen aandoen?