Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

Vertrouwenscentra Kindermishandeling ontvingen recordaantal meldingen in 2021

In 2021 ontvingen de Vertrouwenscentra Kindermishandeling 7.535 meldingen over 10.070 kinderen en jongeren. Een recordaantal, zo blijkt donderdag uit het jaarverslag van de zes Vertrouwenscentra en het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK).

 1. “Ik was banger dan de slachtoffers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem
  PREMIUM

  “Ik was banger dan de slachtof­fers”: Mohamed Abrini vluchtte weg toen kompanen zichzelf opbliezen in Zaventem

  Er bleven geen extra juryleden afwezig tijdens de derde zittingsdag van het assisenproces over de aanslagen in Brussel, wél vijf beschuldigden verlieten de zaal uit protest. Abdeslam en co. deden dat door de “vernederende” veiligheidsmaatregelen. Toch ging het proces verder met de focus op de vermeende daders. Mohamed Abrini, de man die wegvluchtte bij de bomaanslagen in Zaventem, wou naar eigen zeggen nooit een aanslag plegen in België.
 1. Crevits haalt uit naar Van Quickenborne over kinderbijslag relschoppers: “Doe je job”
  108

  Crevits haalt uit naar Van Quickenbor­ne over kinderbij­slag relschop­pers: “Doe je job”

  Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is niet van plan om te snoeien in het Groeipakket van minderjarige relschoppers. Dat ballonnetje liet federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vorige week in de Kamer op. “Doe je job”, zei Crevits daarover woensdag in het Vlaams Parlement. “Beweren dat Justitie alleen dit probleem zal oplossen, is struisvogelpolitiek”, laat Van Quickenborne weten aan HLN.
 2. Eerste winnaar van Euromillions-groepspot van ruim 142 miljoen euro in Olmen vertelt wat hij met geld gaat doen
  Play

  Eerste winnaar van Euromilli­ons-groeps­pot van ruim 142 miljoen euro in Olmen vertelt wat hij met geld gaat doen

  De grote Euromillions-pot van 142.897.164 euro is gevallen in krantenwinkel De Pershoek in Olmen. Eerder werd gemeld dat 160 klanten van de winkel aan de groepsspeelpot hadden deelgenomen, maar volgens de Nationale Loterij gaat het om 165 winnaars. Zij hebben nu elk bijna 870.000 euro gewonnen. “Het is voor iedereen een overrompeling”, reageerde de eigenaar van de krantenwinkel vanmorgen bij JOE.
 3. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.