Marijan Murat/dpa
Volledig scherm
PREMIUM
© Marijan Murat/dpa

Vertrouwen in wetenschap krijgt boost door corona

De coronacrisis brengt niet enkel miserie, blijkt uit de nieuwe wetenschapsbarometer van minister Crevits. Door de pandemie hebben Vlamingen meer vertrouwen gekregen in de wetenschap. We zijn vooral gerust in het werk van wetenschappers, van wie we vinden dat ze helder communiceren. Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) reageert opgetogen en hoopt dat in de toekomst ook klimaatwetenschappers meer vertrouwen zullen krijgen.

6 reacties

 • Hermans Andre

  10 maanden geleden
  Ik geloof niet in wetenschap, wel in statistieken en wat van Ranst betreft als die moet zorgen voor een vacin, denk dat we er binnen 5jaar nog geen hebben veel blablablabla maar weinig wol.
 • Kurt Neyens

  10 maanden geleden
  Politicus, quasi het enige beroep waarvoor je niets moet kunnen, kennen, geen CV of studies nodig hebt. Je hebt zelfs geen stemmen van de kiezer nodig. Dat regelen ze zelf wel. De brave man die bij jou de gasketel komt afstellen heeft een attest van vakbekwaamheid nodig. De politicus die alle Vlamingen/Belgen zonder gas kan zetten, niet.
 • Kurt Neyens

  10 maanden geleden
  Heel merkwaardig. Net nu de wetenschap bewezen heeft niet alles te weten/te kunnen remediëren. Is zoals bij de Kerk in de Middeleeuwen zeker? Geloof uit angst voor erger... Ik onthoud vooral dat "ze" er een potje van hebben gemaakt, politici op kop. Ik heb al de hele crisis twijfels bij de echtheid vd testresultaten.
 • alfons schouwaerts

  10 maanden geleden
  Sta ons bij, we gaan toch niet in de toekomst alle dagen een groene prof of activiste als anuna in het journaal krijgen om over het klimaat te babbelen.
 • Romana Crabbe

  10 maanden geleden
  Wetenschapper mochten ook enkel advies geven (dat is geen land regeren !) per slot van rekening deed de regering hun goesting en moesten de virologen ’’hun plaats kennen ’’ !
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).