Gérard Deprez (MR).
Volledig scherm
Gérard Deprez (MR). © belga

Vertrouweling premier Michel: "Met Francken hebben we de grens bereikt van wat tolereerbaar is"

"Met de affaire-Soedan hebben we vandaag de grens bereikt van wat deontologisch tolereerbaar is", zegt MR-europarlementslid Gérard Deprez, een vertrouweling van premier Charles Michel, woensdag in L'Echo. De krant schrijft dat de MR het gehad heeft met de N-VA, en vooral met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.

479 reacties

 • johny daneels

  3 jaar geleden
  Als men fracken ontslaat kom ik op straat mijn onvrede uiten, ik hoop dat de slapende massa die niet in politiek is geïnteresseerd dat ook zal doen...het is 2 na 12 in dit bananenland, Theo for president
 • jean buyle

  3 jaar geleden
  Stop eens met kritiek op franken en kijk in eigen boezem
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Allez, na CD&V zal MR dus na de verkiezingen ook niet meer in coalitie willen gaan met NVA, met andere woorden: NVA heeft één keer van de macht mogen proeven, en dan netjes terug naar de oppositie!
 • Tom Caers

  3 jaar geleden
  Wacht maar tot de verkiezingen. N-VA zal met glans zegevieren en met de tijd mogen jullie Waaltjes jullie eigen staat vormen. Je zal dan zo dik niet meer zijn Deprez dan kan je is gaan werken voor uw geld.
 • Guy P. R. Rassart

  3 jaar geleden
  of wel laat NVA de regering vallen...
 1. "De verdediging van Theo Francken is verbijsterend"

  "De verdedi­ging van Theo Francken is verbijste­rend"

  De verdediging van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond de terugkeer van Soedanezen is verbijsterend. Dat vindt Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt. Volgens hem moet elke gedwongen terugkeer worden getoetst aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), dat verbiedt mensen bloot te stellen aan foltering. Bij CD&V is intussen te horen dat Francken "zijn politieke verantwoordelijkheid moet opnemen".
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is