Vrijdag kondigde Pfizer aan dat het begin januari minder vaccins kan leveren dan verwacht.
Volledig scherm
Vrijdag kondigde Pfizer aan dat het begin januari minder vaccins kan leveren dan verwacht. © REUTERS

“Vertraging bij Pfizer brengt eerste fase van inentingen in België niet in gevaar”

Dat farmabedrijf Pfizer begin januari slechts de helft van de eerder beloofde hoeveelheid coronavaccins kan leveren, zal de vaccinatiestart in België niet in het gedrang brengen. Dat heeft Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie, zaterdag gezegd. Als het bedrijf de achterstand tegen eind februari heeft goedgemaakt, is er volgens Ramaekers geen probleem.

5 reacties

 • HUGO COOLSAET

  3 maanden geleden
  Hoe je het draait of keert, iedere dag dat de vaccinatie langer duurt heeft tot gevolg dat het aantal mogelijke besmettingen ook langer duurt. Aangezien ongeveer 4% van de  covid-patienten overlijdt, zal dit een aantal extra overlijdens tot gevolg hebben. Pech voor degene die in die groep zal zitten.
 • rudi berghmans

  3 maanden geleden
  laat de andere landen maar eerst genieten van de bijwerkingen , pas als alles op zijn punt staat zal ik er eens over nadenken 
 • Veerle Merckx

  3 maanden geleden
  Hoera elke vertraging is super goed nieuws! Ik werk in een ziekenhuis en wil geen van de vaccins, maar kom al vlug aan de beurt. Geef mijn vaccin maar iemand die het wel graag wil. Ik wil geen bijwerkingen binnen een aantal jaren.
 • Stefaan De Vos

  3 maanden geleden
  Die datum is heilig want de premier verkondigde die tot grote verbazing van zijn regeringsleden en de experten. De premier maakt geen fouten en dat moet duidelijk zijn. Gaat hij ook op 18 december beslissen dat alle terugkerende reizigers op de luchthavens zullen worden getest. En zo ze positief testen in een leegstaand hotel in quarantaine moeten? Vooruit Vivaldi, ga voor goed en terecht beleid. 
 • Marco Di Scarpa

  3 maanden geleden
  De farmabedrijven hebben beloftes gemaakt waarvan ze goed wisten dat de haalbaarheid onmogelijk is. Ondertussen hebben ze de bestellingen wel binnen en kunnen de stockbreuken beginnen. Net zoals dat met andere geneesmiddelen is. Alleen de aandeelhouders worden beter.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht