Volledig scherm
© Borgerhoff

Versterkte controles op terugkerende reizigers tijdens laatste weekend kerstvakantie: “Situatie zoals in maart vermijden”

De federale politie voert komend weekend extra controles uit op de verplichtingen voor terugkerende reizigers. Er zullen verstrengde controles worden uitgevoerd in de luchthavens en de treinstations en op de wegen, meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).

129 reacties

 • Gino Sinnesael

  2 maanden geleden
  In vele landen kom je niet zomaar meer binnen, en dit al sedert de start van de coronacrisis. Hier heeft men 9 maanden alle poorten en deuren laten openstaan, zodat iedereen zonder enige vorm van (medische) controle kon binnenkomen en anderen kon besmetten. Dweilen met de kraan open, en meer besmettingen en overlijdens dan nodig! Het eerste dat men doet als het stormt, is toch zijn deuren dichtdoen? In België dus niet...
 • Jan peeters

  2 maanden geleden
  Reisverbod zolang de horeca dicht moet blijven, voor iedereen gelijk, simpel en duidelijk.
 • Herve Verschaeve

  2 maanden geleden
  Personen die het nodig vonden om toch op verlof te gaan, moeten de gevolgen ervan ook maar aanaarden. Betaald of onbetaald verlof nemen voor die dagen dat ze in quarantaine moeten gaan. Aanvaarden dat hun kinderen enkele dage school zullen moeten missen. Wat ik me wel afvraag wat ze met al die mensen die werken voor het Europees parlement of voor de NATO zullen doen wanneer die terug komen van hun vakantie. Vraag dat maar eens aan onze minister. En doet het nu beter dan de vorigen, is kordaat.
 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Gaat minister Verlinden aan de grenzen ook toiletten plaatsen ? Wat een gepruts en totaal wereldvreemd voor en dat met een academische oopleiding
 • magda de munck

  2 maanden geleden
  Als ze genoeg geld hebben om op wintersport of elders te gaan, dan moeten ze maar zelf hun corronatest betalen bij terugkeer of bij vertrek uit het buitenland. Maak het niet ingewikkelder dan het al is.
 1. Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervragen premier De Croo over Belgische klimaatbeleid

  Greta Thunberg en Anuna De Wever ondervra­gen premier De Croo over Belgische klimaatbe­leid

  De vier jonge klimaatactivisten Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever hebben vandaag om 18 uur een online ontmoeting met premier Alexander De Croo (Open Vld). Daarin zullen ze hem ondervragen over het huidige Belgische klimaatbeleid. Hun afspraak met De Croo komt er ter gelegenheid van een open brief die de klimaatjongeren in 2020 aan de wereldleiders hebben gericht.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht