Misschien mogen we hopen over enkele weken al een terrasje te kunnen doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Misschien mogen we hopen over enkele weken al een terrasje te kunnen doen. © Tim Dirven

Versoepeling voor buitenactiviteiten? Van Ranst: "Wandelingen met zes personen toelaten in plaats van met vier is een beslissing die politici makkelijker kunnen nemen”

Het gevaar om besmet te raken met het coronavirus is buiten véél kleiner dan binnenskamers. Zou het dan geen goed idee zijn om bij versoepelingen een onderscheid te maken, en activiteiten in openlucht al eerder toe te laten? “Absoluut”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). “Het is ook geen staatsgeheim dat er in die richting wordt gedacht.”

48 reacties

 • michel mans

  2 maanden geleden
  MVR kan beter bier gaan promoten op een markt dan de wil, mensen terug toe te laten op een terras. Hoeveel flaters heeft hij al gedaan? Zal zijn zorg wezen.
 • PETER PERMENTIER

  2 maanden geleden
  Binnen 14 dagen zien we de resultaten van dit warm week end, en daar zullen we toch geen tekening dienen bij te maken waarom? De rush van het volk en het niet gebruik van de mondmaskers, maar een westerling blijft een westerling, en een mondmaker dat past niet bij hun uitfit.. Met de corona App. Hebben een goede locatie opvolging, en de personen die in quarantaine moeten worden op deze App. Van zeer nabij opgevolgd...zoiets zoals de soep die er gemaakt wordt met het geven van de vacinaties, tof
 • Frans Vandermaelen

  2 maanden geleden
  Zijn er eigenlijk nog mensen die dit allemaal opvolgen? Zou MVR beter niet wat mee helpen om spuitjes te gen. Zo doet hij ook eens iets nuttig.
 • Stanny Bruyninckx

  2 maanden geleden
  Privedansles volgen met uw levenspartner in een danszaal bijna zo groot als een voetbalveld dat mag niet Maar een volle dijk en een vol strand dat mag wel Begrijpen wie kan
 • Stefaan Jans

  2 maanden geleden
  Is er dan alleen maar plaats voor de mening van de virologen ? Gisteren prachtig interview met Geert Noels in HLN. Geef de bevolking wat ruimte om te ontspannen (sporten, restaurant of tavernebezoek). Neen, nog geen reizen ! Het virus zal altijd wat aanwezig blijven. Tegen de natuur kan je niet winnen. De temperatuur stijgt. Lente, zomer zorgen dat de virusverspreiding veel minder wordt. Hoog tijd dat wij als liefhebbers terug kunnen sporten.Wij knuffelen niet bij elk punt zoals de profs !
 1. Uitzonderlijk bezoek van grijze walvis in Napels
  Play

  Uitzonder­lijk bezoek van grijze walvis in Napels

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af