Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Simon Mouton Photo News

Verslag van vier uur nagelbijten met de jeugdvrienden van Wout Van Aert: “Woensdag halen we goud”

ReportageMet spek en eieren en Jupiler. Zo hebben de jeugdvrienden van Wout Van Aert (26) vanochtend de medaillewinst van hun dorpsgenoot beleefd. Na afloop: misschien een tikje ontgoocheling maar bovenal onmetelijke trots. “Met die benen haalt hij woensdag goud.” Verslag van vier uur nagelbijten, een berg zenuwen even hoog dan Mount Fuji, een nieuw rondje - en erna nóg één.

 1. Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  Botsing tussen Vlaams Belang en andere partijen in commissie Media: “Enige fout van Demarez was dat hij zijn 'machine' niet afgezet had”

  De commotie die er afgelopen zomer geweest is over de uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez bij de huldiging van de Belgian Cats heeft in de commissie Media van het Vlaams Parlement donderdag geleid tot een botsing tussen Vlaams Belang en de andere partijen. Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans bestempelde de uitspraken van Demarez als een 'fait divers'. "De enige fout die hij gemaakt heeft, is dat hij zijn 'machine' (micro) niet heeft afgezet", aldus Slootmans ook. "U toont uw ware gelaat. Dit is ronduit homofoob", reageerde Vooruit-parlementslid Katia Segers.
 2. Wat ligt er op tafel van Overlegcomité? Eventuele versoepeling van mondmaskerplicht wordt grootste twistappel
  Play
  146

  Wat ligt er op tafel van Overlegco­mité? Eventuele versoepe­ling van mondmasker­plicht wordt grootste twistappel

  De federale regering en de deelstaten treffen elkaar vanmiddag opnieuw voor een Overlegcomité over de coronamaatregelen. De eventuele versoepeling van de mondmaskerplicht wordt allicht de grootste twistappel. Coronacommissaris Pedro Facon is alvast geen voorstander om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) noemt de mondmaskers in een reactie “een eenvoudige en goede maatregel”, maar hij zet de deur op een kier om “een aantal dingen te herbekijken”.